Skořicové rolky s mandlovým máslem
Pro všechny milovníky vláčného kynutého těsta vám přinášíme recept na tuto vyhlášenou stálici – skořicové šneky. Dovnitř jsme přidali mandlové máslo a nahoru nasekané mandle. Určitě nám dáte za pravdu, že tato dobrota stojí za hřích. Tak si ji s námi upečte. ☺
Ingredience
Ingredience:
Na těsto:
- 70 g cukru krupice
- 560 g hladké mouky
- 1 balíček sušeného droždí
- 240 ml vlažného mléka
- 70 g másla
- 1 vejce
- špetka soli
- 1 lžička skořice
Na náplň do šneků:
- 100 g mandlového másla
- 120 g třtinového cukru
- 1 lžíce skořice
- 80 g rozpuštěného másla
Na polevu:
- 160 g moučkového cukru
- 8 g másla
- 30 ml mléka
- 1 lžička medu
- 1 lžička šťávy z citronu
+ nasekané mandle pražené na vršek
Postup:
Nejprve si nachystejte vlažné mléko, rozpuštěné máslo, droždí a cukr. Pokud budete těsto dělat v robotu, tak suroviny rovnou dejte do jeho mísy.
- Ve větší míse smíchejte mléko, cukr, máslo a nakonec vše zasypte droždím a nechte 15 minut odležet.
- Poté přisypte 460 g mouky, přidejte vejce, sůl, skořici a rukama, nebo hákem v robotu zpracujte v hladké a nelepivé těsto. Zabere to asi 5 minut.
- Nakonec přisypejte zbytek mouky a vypracujte těsto do tvaru bochánku.
- Těsto nechte v míse hodinu odpočívat přikryté utěrkou. Poté jej překlopte na desku a propracujte.
- Vraťte jej zpět do mísy a nechte ještě hodinu kynout.
- Připravte si náplň tak, že smícháte rozpuštěné máslo a mandlové máslo.
- Vykynuté těsto rozválejte na obdelník o rozměrech 50x30 cm.
- Těsto potřete náplní, posypte cukrem a skořicí.
- Opatrně jej zarolujte a nakrájejte na 2,5 - 3cm kousky.
- Rolky poté naskládejte do hlubší mísy na pečení vyložené pečícím papírem. Nechte jim prostor mezi sebou, protože při pečení se jejich objem zvětší.
- Přikryjte je utěrkou a nechte ještě 30 minut nakynout. Rolky můžete před upečením pomašlovat vejcem.
- Nahřejte troubu na 190 stupňů a pečte je asi 17 minut do zlatavé barvy.
- Po upečení je nechte vychladnout a připravte si polevu.
- Jednoduše smíchejte cukr, med, mléko, máslo a šťávu z citronu.
- Šneky polijte polevou a posypte nasekanými mandlemi.