Skořicové rolky s mandlovým máslem

Pro všechny milovníky vláčného kynutého těsta vám přinášíme recept na tuto vyhlášenou stálici – skořicové šneky. Dovnitř jsme přidali mandlové máslo a nahoru nasekané mandle. Určitě nám dáte za pravdu, že tato dobrota stojí za hřích. Tak si ji s námi upečte. ☺

Ingredience:

Na těsto:

  • 70 g cukru krupice
  • 560 g hladké mouky
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 240 ml vlažného mléka
  • 70 g másla
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice

Na náplň do šneků:

  • 100 g mandlového másla
  • 120 g třtinového cukru
  • 1 lžíce skořice
  • 80 g rozpuštěného másla

Na polevu:

  • 160 g moučkového cukru
  • 8 g másla
  • 30 ml mléka
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička šťávy z citronu

+ nasekané mandle pražené na vršek

Doba přípravy: 80 minut

Postup:

Nejprve si nachystejte vlažné mléko, rozpuštěné máslo, droždí a cukr. Pokud budete těsto dělat v robotu, tak suroviny rovnou dejte do jeho mísy.

  1. Ve větší míse smíchejte mléko, cukr, máslo a nakonec vše zasypte droždím a nechte 15 minut odležet.
  2. Poté přisypte 460 g mouky, přidejte vejce, sůl, skořici a rukama, nebo hákem v robotu zpracujte v hladké a nelepivé těsto. Zabere to asi 5 minut.
  3. Nakonec přisypejte zbytek mouky a vypracujte těsto do tvaru bochánku.
  4. Těsto nechte v míse hodinu odpočívat přikryté utěrkou. Poté jej překlopte na desku a propracujte.
  5. Vraťte jej zpět do mísy a nechte ještě hodinu kynout.
  6. Připravte si náplň tak, že smícháte rozpuštěné máslo a mandlové máslo.
  7. Vykynuté těsto rozválejte na obdelník o rozměrech 50x30 cm.
  8. Těsto potřete náplní, posypte cukrem a skořicí.
  9. Opatrně jej zarolujte a nakrájejte na 2,5 - 3cm kousky.
  10. Rolky poté naskládejte do hlubší mísy na pečení vyložené pečícím papírem. Nechte jim prostor mezi sebou, protože při pečení se jejich objem zvětší.
  11. Přikryjte je utěrkou a nechte ještě 30 minut nakynout. Rolky můžete před upečením pomašlovat vejcem.
  12. Nahřejte troubu na 190 stupňů a pečte je asi 17 minut do zlatavé barvy.
  13. Po upečení je nechte vychladnout a připravte si polevu.
  14. Jednoduše smíchejte cukr, med, mléko, máslo a šťávu z citronu.
  15. Šneky polijte polevou a posypte nasekanými mandlemi.

Naše produkty použité v receptu: