Šufan / Blog / Jak vznikala pekanovo malinová kaše

Jak vznikala pekanovo malinová kaše

Ořechová másla jsou bez pochyb spjatá se snídaněmi a neodmyslitelně si je většina z nás představí i u ovesné kaše. Já rozhodně nejsem výjimkou, ovesnou kaši mám k snídani tak často, že bych si mohla založit ovesné pole.

Rána však bývají často hektická a mnoho lidí nechce trávit čas přípravou snídaně. Už vůbec ne vařením ovesné kaše. S klukama z Šufanu chceme šířit povědomí o zdravé stravě a nechceme, aby lidé vynechávali plnohodnotná jídla a odbývali se nějakými nekvalitními a nevýživnými nesmysly.

Běžně se na trhu dá najít mnoho instantních ovesných kaší, ale jen po málokteré by nám nevadilo sáhnout. Ve většině případů jsou slazené velkým množstvím přidaného cukru, ovoce je v nich pomálu a ani chuťově nás příliš nenadchly.

A tak jsme chtěli udělat něco, co nám bude chutnat. Něco, co bude z kvalitních surovin. Něco, co nás zasytí i ve chvílích, kdy nebudeme mít ráno čas."

Protože moje nejoblíbenější ovoce jsou maliny a nejoblíbenější ořechy jsou pekany, o příchuti jsem dlouho nemusela přemýšlet. A klukům se naštěstí nápad líbil.

Úplně první receptura nejdřív vznikla u mě doma na papíře. V takové podobě, aby mi to i po nutriční stránce dávalo smysl. A pak přišla ta část, kdy vznikl úplně první vzorek. U mě doma v kuchyni se začalo čarovat. Naše kaše se totiž nejdříve peče. Ovesné vločky se šetrně zapékají společně s ořechovým máslem a ořechy peče. Lyofilizované maliny se přidávají až po dopečení, aby se nespálily.

Po otevření trouby se po celém bytě roznesla nádherná vůně. Teď ještě přišel čas na ochutnávání.

Aby to však bylo opravdu objektivní nechávali jsme ochutnávat i naše okolí. Bylo rozhodnuto! Kaše bez přidaného cukru, dochucená lyofilizovanými malinami a pekanovými ořechy, kterých je tam 21 %, je na světě!

Na zadní stranu jsme ještě doplnili doporučení, aby kaše obsahovala i dostatek bílkovin. Jednoduše ji stačí zalít horkým mlékem, nebo po zalití vodou přidat ještě třeba skyr nebo bílý jogurt. Ideálně můžete doplnit ještě kouskem ovoce.

Kaše má naštěstí úspěch i u vás! A právě proto už brzy představíme její sestru. V jaké příchuti? To se zatím nechte překvapit, ale brzy vám o tom řekneme na instagramu.

Autor: Andrea Mokrejšová

Jak vznikala pekanovo malinová kaše

Přečetli jste si o nich

Objevujte s námi dál

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 8:00–16:30

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Zásady ochrany osobních údajů

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
8:00–16:30

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM