Všichni tak trochu tušíme že vyrobit pořádnou zmrzlinu chce pořádnej kumšt, vždyť v podstatě každý hned po prvním lízu pozná, jestli má v ruce zmrzlou chemickou laboratoř nebo poctivku, u které si řekne: “Tyjo, ta je!”
Ty opravdu nejlepší se ale z prášku nevyrábějí, to dá rozum. Vědí to i pořádné zmrzlinárny a gelaterie, které při přípravě svého chladivého pohlazení používají kvalitní ořechová másla a kvalitní ořechy. Díky tomu mají tu nejbohatší (ořechovou) chuť, která se s chutí “práškových” kolegů prostě nedá srovnat.
Řemeslná zmrzlina totiž vyžaduje o poznání větší péči. Pro uvolnění chuti je důležitý proces pasterizace, stejně jako správná vyzrálost zmrzlinové hmoty. Tohle všechno vědí zmrzlináři z Ještě jednu, Puro Gelato nebo jihlavské Snové zmrzliny, pro které dodáváme naše ořechová másla.
A protože máme v Šufanu pro dobrou zmrzlinu slabost a chtěli jsme si vyzkoušet, jaké to je mít zmrzlinový kelímek s naším logem, domluvili jsme se s brněnskou Ještě jednu a společně jsme dali dokupy příchuť mandle-bílá čokoláda. Jde v podstatě o zmrzlinového bratránka našeho mandlovo-bílo-čokoládového másla. Tak si ji tam dejte, po Brně ji i rozvážejí.
Ale pokud to máte do Brna daleko, nezoufejte, tuhle zmrzku bude mít možnost brzy ochutnat i jinde! Na sociálních sítích vám o tom už brzy řekneme víc.
Autor: Tým Šufanu
Sufan.cz