249 Kč
169 Kč
249 Kč
159 Kč
999 Kč
379 Kč
Trvá to jen minutu
0 Kč
0
Doprava zdarma nad 1200 Kč
Můžete mít v úterý
Zapomeňte letos na vaření a barvení vajec natvrdo. Navíc – co potom s nimi? Koledníky můžete překvapit daleko sladší nadílkou! Tyhle ořechové kraslice chutnají tak dobře, že nebudete muset přemýšlet, co se zbytky. A co je nejlepší? Stačí pár ingrediencí a zvládnete je levou zadní – klidně i během pečení mazance.
Ingredience
Na těsto:
Na polevu:
Na zdobení:
Nejprve si smícháním arašídového másla, mandlové mouky, rýžové mouky a čekankového sirupu připravte těsto. Z těsta vytvarujte 7 oválných vajíček a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Dejte vajíčka ztuhnout do mrazáku na přibližně 30 minut.
Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu s kakaovým máslem a velikonoční čokoládou s matchou a citronem. Ta dodá polevě krásnou zelenou barvu. Vzniklou polevu dobře promíchejte, aby měla jednotnou barvu a konzistenci.
Ztuhlá vajíčka napíchněte jedno po druhém na párátko nebo špejli a namáčejte je v čokoládě. Na mřížce nechte okapat přebytečnou čokoládu a vejce položte zpět na plech. Po chvíli párátka opatrně vytáhněte.
Na závěr smíchejte kakao s vodou a pomocí štětce nebo zubního kartáčku jemně postříkejte vajíčka pro efekt opravdových ptačích skořápek. Hotová vajíčka nechte zatuhnout v lednici.
Autor: Tým ŠUFANu
Kontakt
Tel.
+420 252 252 095
E-mail:
[email protected]
Pracovní doba: 7:30–16:00
Dokumenty
Cookies
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.
Sufan.cz
Cookies
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.