249 Kč
169 Kč
249 Kč
159 Kč
999 Kč
379 Kč
Trvá to jen minutu
0 Kč
0
Doprava zdarma nad 1200 Kč
Můžete mít v úterý
Tradičně se peče na Bílou sobotu, ale voní tak krásně, že by klidně mohl být na stole každou neděli. Poctivý kynutý mazanec s rozinkami, citronovou kůrou a mandlemi je zkrátka klasikou, která nikdy nezklame. Nadýchaný, voňavý a ideální ke snídani nebo na sváteční stůl.
Ingredience
Nejprve si připravte kvásek: rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru a rozmíchejte do kašičky. Přilijte vlažné mléko a nechte pod utěrkou 10 minut vzejít. Mezitím si připravte těsto – do mísy prosejte mouky, přidejte žloutky, zbytek cukru, sůl, citronovou kůru, vanilku, namočené rozinky, nasekané mandle a přilijte kvásek. Vše dobře promíchejte a hněťte asi 3 minuty. Poté přidejte změklé máslo nakrájené na kousky a hněťte dalších 5 minut, dokud nevznikne hladké těsto. Nechte kynout zakryté asi 1–1,5 hodiny. Z vykynutého těsta vytvarujte bochánek, položte na plech s pečicím papírem, zakryjte a nechte ještě 30 minut kynout. Potřete rozšlehaným vejcem, posypte plátky mandlí a pečte v troubě předehřáté na 165 °C zhruba 45 minut dozlatova.
Autor: Veronika Žmolilová
Kontakt
Tel.
+420 252 252 095
E-mail:
[email protected]
Pracovní doba: 7:30–16:00
Dokumenty
Cookies
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.
Sufan.cz
Cookies
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.