Vyzkoušejte tento lehký, nadýchaný a osvěžující dezert do teplých jarních i letních dní. Příprava vám nezabere příliš mnoho času a výsledek za to skutečně stojí. Mňam!
Náročnost: Poprvé v kuchyni
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10
Ingredience
Na těsto:
Na náplň:
Troubu předehřejte na 160 °C. Bílky oddělte od žloutků. Žloutky utřete s prosátou moukou a sladidlem. Bílky vyšlejte v tuhý sníh. Následně obě části smíchejte a vytvořte těsto. To potom nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete. Pečte v předehřáté troubě 10 minut.
Upečený plát srolujte a nechte vychladnout. Mezitím si připravte krém – smetanu vyšlehejte do tuha a postupně k ní přimíchávejte zbylé ingredience. Základ na roládu rozrolujte, potřete ⅔ krému a znovu srolujte. Zbylou část krému rozetřete na vršek rolády a ozdobte dalšími borůvkami.
Hotovou roládu nechejte uležet pár hodin v lednici. Dobrou chuť!
Autor: Michaela Dobiášová
Sufan.cz