Fermentované vločky
Fermentované vločky jsou hitem poslední doby. Skvěle chutnají a navíc mají blahodárný vliv na naše zdraví.
Fermentovat vločky je velice jednoduché. Návod pro Vás připravila Klára Waldhauserová.
Suroviny:
- ovesné vločky
- voda
Postup:
Vločky namáčím s tekutinou v poměru 1:2 (například 50g vloček + 100g vody). Stačí když vločky nasypete do misky, zalijete tekutinou a misku přiklopíte talířkem. Fermentace by měla probíhat ideálně 8 - 12 hodin při pokojové teplotě
Vločky používám vždy jemně mleté. Co se týká tekutiny, sami zkuste, co vám bude vyhovovat nejlíp. Můj momentálně nejoblíbenější poměr je 50g vloček, 50g kefíru a 50g vody. Zkusit můžete samozřejmě kravské nebo rostlinné mléko.
Namáčím si je vždycky večer a ráno máte rychlou super snídani. Pokud rádi snídáte každý den podobně, zkuste si vloček naložit klidně více a ráno si vždy odeberte. Takto fermentované vločky skladujte v lednici.
