Šufan / Recepty / Hráškový hummus s pistáciovým máslem

Hráškový hummus s pistáciovým máslem

Že jste ještě o hráškovém hummusu neslyšeli? Tento skvělý recept pro nás připravila bývalá kreativní šéfkuchařka Ambiente a členka Forbes 30pod30 Jana Jelič. Tak ať vám na vaší snídani či svačině chutná! 

Náročnost: Poprvé v kuchyni

Doba přípravy: 15 minut

Počet porcí: 4

Palm oil Gluten free Vegan friendly

Ingredience

Hráškový hummus s pistáciovým máslem

  • 80 g pistáciové máslo
  • 100 ml vody z cizrny
  • 100 ml vody
  • 65 g suché cizrny (150g vařené do měkka)
  • 150 g hrášku (mraženého)
  • 80 g baby špenátu čerstvého
  • 3 lžičky citrónové šťávy
  • 5 g soli

Postup:

Cizrnu namočte přes noc, v nové vodě ji vařte se špetkou jedlé sody do měkka. Ve výkonném mixéru nejdříve rozmixujte pistáciové máslo s vodou, vodou z cizrny a špenátem, pak přijdete ostatní ingredience a rozmixujte do jemna. Ideální je, když se hummus dělá z ještě vlažné cizrny. Konzistence vlažného hummusu může být řidší, ale když vychladne, tak je ideální.

Podávejte na chlebu s pošírovaným vejcem a posypte nasekanými bylinkami (máta, koriandr a petržel) smíchanými s podrcenými pistáciemi a troškou olivového oleje, soli, pepře a octa nebo citronu.

Hráškový hummus s pistáciovým máslem Hráškový hummus s pistáciovým máslem

V receptu se neobejdete bez

Pistáciové máslo

Pistáciové máslo

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 6.45–16.00

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Reklamační protokol

Zásady ochrany osobních údajů

Formulář pro odstoupení od smlouvy

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
6.45–16.00

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM

Vánoce