Hráškový hummus s pistáciovým máslem
Že jste ještě o hráškovém hummusu neslyšeli? Tento skvělý recept pro nás připravila bývalá kreativní šéfkuchařka Ambiente a členka Forbes 30pod30 Jana Jelič. Tak ať vám na vaší snídani či svačině chutná!
Hráškový hummus s pistáciovým máslem
- 80 g pistáciové máslo
- 100 ml vody z cizrny
- 100 ml vody
- 65 g suché cizrny (150g vařené do měkka)
- 150 g hrášku (mraženého)
- 80 g baby špenátu čerstvého
- 3 lžičky citrónové šťávy
- 5 g soli
Postup:
Cizrnu namočte přes noc, v nové vodě ji vařte se špetkou jedlé sody do měkka. Ve výkonném mixéru nejdříve rozmixujte pistáciové máslo s vodou, vodou z cizrny a špenátem, pak přijdete ostatní ingredience a rozmixujte do jemna. Ideální je, když se hummus dělá z ještě vlažné cizrny. Konzistence vlažného hummusu může být řidší, ale když vychladne, tak je ideální.
Podávejte na chlebu s pošírovaným vejcem a posypte nasekanými bylinkami (máta, koriandr a petržel) smíchanými s podrcenými pistáciemi a troškou olivového oleje, soli, pepře a octa nebo citronu.

