Hráškový hummus s pistáciovým máslem

Že jste ještě o hráškovém hummusu neslyšeli? Tento skvělý recept pro nás připravila bývalá kreativní šéfkuchařka Ambiente a členka Forbes 30pod30 Jana Jelič. Tak ať vám na vaší snídani či svačině chutná! 

Hráškový hummus s pistáciovým máslem

  • 80 g pistáciové máslo
  • 100 ml vody z cizrny
  • 100 ml vody
  • 65 g suché cizrny (150g vařené do měkka)
  • 150 g hrášku (mraženého)
  • 80 g baby špenátu čerstvého
  • 3 lžičky citrónové šťávy
  • 5 g soli
Doba přípravy: 30 minut

Postup:

Cizrnu namočte přes noc, v nové vodě ji vařte se špetkou jedlé sody do měkka. Ve výkonném mixéru nejdříve rozmixujte pistáciové máslo s vodou, vodou z cizrny a špenátem, pak přijdete ostatní ingredience a rozmixujte do jemna. Ideální je, když se hummus dělá z ještě vlažné cizrny. Konzistence vlažného hummusu může být řidší, ale když vychladne, tak je ideální.

Podávejte na chlebu s pošírovaným vejcem a posypte nasekanými bylinkami (máta, koriandr a petržel) smíchanými s podrcenými pistáciemi a troškou olivového oleje, soli, pepře a octa nebo citronu.

Naše produkty použité v receptu: