Šufan / Recepty / Kokosové cheesecake-brownies

Kokosové cheesecake-brownies

Kokosové cheesecake-brownies je docela zajímavý vynález. Vrstva hutného brownies střídá lehký kokosový cheesecake a celé to chutná nad očekávání dobře. Navíc je celý koláč bezlepkový. 

Všechny suroviny na cheesecake musí být v pokojové teplotě (doporučuji je vytáhnout z lednice nejméně tři hodiny před pečením).

Náročnost: Základy v malíku

Doba přípravy: 120 minut

Počet porcí: 20

Palm oil Gluten free

Ingredience

Cheesecake:

  • 250 g krémového sýra
  • 100 g kokosového másla Šufan
  • 100 ml kokosového mléka (ne kokosové vody)
  • 70 g cukru moučka
  • 1 lžička kukuřičného škrobu 
  • 1 vejce
  • špetka soli

Brownies:

  • 150 g čokolády 70% kakaa
  • 100 g třtinového cukru
  • 80 g másla
  • 50 g kokosové mouky nebo strouhaného kokosu
  • 35 g holandského kakaa
  • 4 vejce
  • špetka soli

Postup:

Nejdříve si nachystejte vrstvu cheesecaku. Do misky dejte krémový sýr, kokosové máslo Šufánek (pokud je tuhé, opatrně ho rozpusťte v hrnci nebo v mikrovlnce), kokosové mléko, cukr, škrob a sůl. Šlehejte několik minut, dokud se celá směs nepropojí. Nakonec přidejte vejce a už jen lehce promíchejte, nejlépe ručně pomocí stěrky. Odložte stranou.

Brownies doporučuji připravit až po cheesecaku, protože těsto mívá tendenci lehce tuhnout. Ve vodní lázni roztopte máslo a čokoládu, míchejte, aby se směs nepřipalovala a poté nechejte zchladnout. Vejce vyšlehejte v cukrem do bílé a nadýchané pěny, trvá to několik minut. Kakao prosejte do jiné misky a promíchejte s kokosovou moukou a se solí. Do vaječné směsi ručně vmíchejte zchladlou roztopenou čokoládu. Nakonec přimíchejte směs kokosu a kakaa. Dvě třetiny těsta nalijte do formy a uhlaďte. Na těsto navrstvěte cheesecake a nakonec přijde zbytek čokoládového těsta. Lžící vytvořte na povrchu jemné mramorování.

Formu o rozměrech 20x25 cm vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 175 °C a na její dno vložte hrnec plný vody (vytvoří při pečení páru a cheesecake bude krásně krémový). Pečte 30 minut a před krájením nechejte úplně vychladnout (dejte mu několik hodin v lednici).

Tento recept vznikl ve spolupráci s Děvčetem u plotny.

Kokosové cheesecake-brownies Kokosové cheesecake-brownies
Kokosové cheesecake-brownies

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Skleničkové recepty

Skleničkové recepty

Doba přípravy: 10 minut

Šufanovy koblížky

Šufanovy koblížky

Doba přípravy: 60 minut

Skleničkové recepty

Skleničkové recepty

Doba přípravy: 10 minut

Šufanovy koblížky

Šufanovy koblížky

Doba přípravy: 60 minut

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 7:00–16:30

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Zásady ochrany osobních údajů

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
7:00–16:30

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM

Vánoce