Šufan / Recepty / Kokosové cheesecake-brownies

Kokosové cheesecake-brownies

Kokosové cheesecake-brownies je docela zajímavý vynález. Vrstva hutného brownies střídá lehký kokosový cheesecake a celé to chutná nad očekávání dobře. Navíc je celý koláč bezlepkový. 

Všechny suroviny na cheesecake musí být v pokojové teplotě (doporučuji je vytáhnout z lednice nejméně tři hodiny před pečením).

Náročnost: Základy v malíku

Doba přípravy: 120 minut

Počet porcí: 20

Palm oil Gluten free

Ingredience

Cheesecake:

  • 250 g krémového sýra
  • 100 g kokosového másla Šufan
  • 100 ml kokosového mléka (ne kokosové vody)
  • 70 g cukru moučka
  • 1 lžička kukuřičného škrobu 
  • 1 vejce
  • špetka soli

Brownies:

  • 150 g čokolády 70% kakaa
  • 100 g třtinového cukru
  • 80 g másla
  • 50 g kokosové mouky nebo strouhaného kokosu
  • 35 g holandského kakaa
  • 4 vejce
  • špetka soli

Postup:

Nejdříve si nachystejte vrstvu cheesecaku. Do misky dejte krémový sýr, kokosové máslo Šufánek (pokud je tuhé, opatrně ho rozpusťte v hrnci nebo v mikrovlnce), kokosové mléko, cukr, škrob a sůl. Šlehejte několik minut, dokud se celá směs nepropojí. Nakonec přidejte vejce a už jen lehce promíchejte, nejlépe ručně pomocí stěrky. Odložte stranou.

Brownies doporučuji připravit až po cheesecaku, protože těsto mívá tendenci lehce tuhnout. Ve vodní lázni roztopte máslo a čokoládu, míchejte, aby se směs nepřipalovala a poté nechejte zchladnout. Vejce vyšlehejte v cukrem do bílé a nadýchané pěny, trvá to několik minut. Kakao prosejte do jiné misky a promíchejte s kokosovou moukou a se solí. Do vaječné směsi ručně vmíchejte zchladlou roztopenou čokoládu. Nakonec přimíchejte směs kokosu a kakaa. Dvě třetiny těsta nalijte do formy a uhlaďte. Na těsto navrstvěte cheesecake a nakonec přijde zbytek čokoládového těsta. Lžící vytvořte na povrchu jemné mramorování.

Formu o rozměrech 20x25 cm vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 175 °C a na její dno vložte hrnec plný vody (vytvoří při pečení páru a cheesecake bude krásně krémový). Pečte 30 minut a před krájením nechejte úplně vychladnout (dejte mu několik hodin v lednici).

Tento recept vznikl ve spolupráci s Děvčetem u plotny.

Kokosové cheesecake-brownies Kokosové cheesecake-brownies
Kokosové cheesecake-brownies

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Skleničkové recepty

Skleničkové recepty

Doba přípravy: 10 minut

Šufanovy koblížky

Šufanovy koblížky

Doba přípravy: 60 minut

Skleničkové recepty

Skleničkové recepty

Doba přípravy: 10 minut

Šufanovy koblížky

Šufanovy koblížky

Doba přípravy: 60 minut

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 6.45–16.00

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Reklamační protokol

Zásady ochrany osobních údajů

Formulář pro odstoupení od smlouvy

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
6.45–16.00

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM