Skleničkové recepty

Znáte skleničkové recepty? My v Šufanu jsme si je oblíbili i proto, že dokáží splnit nároky vyvážené snídaně, zároveň není jejich příprava kdovíjak náročná. Znáte skleničkové recepty? Nutriční terapeutka Tereza Havlínová pro nás sestavila 5 naprosto výtečných receptů, které přípravu kvalitní snídaně jendoznačně usnadní. 

 

 

Kolik času vám skleničkové recepty zaberou?

Doba přípravy: 10 minut

Postup:

#1 Borůvkové overnight oats s vanilkou a mandlovým máslem

  • 40 g vloček

  • 80 ml mléka

  • 30 g bílého jogurtu

  • 10 g vanilkového proteinu

  • 1 lžička chia semínek

  • špetka pravé vanilky

  • 50 g borůvek

Všechny suroviny jednoduše smícháme v uzavíratelné sklenici s víčkem. Ideálně přes noc uložíme do lednice. Ráno stačí promíchat, ozdobit, popadnout lžičku a pustit se do snídaně. Ideální pro věčné ranní nestíhače nebo ty, co si svoji snídani rádi vezmou s sebou do práce nebo školy.

 

 

#2 Jogurt s rozvarem z lesních plodů a kokosovými hnízdy

  • 100 g mraženého lesního ovoce

  • 1 lžíce chia semínek

  • med nebo jiné sladidlo podle chuti

  • 150 g bílého jogurtu


V malém kastrůlku (nebo mikrovlnce) zahřejte mražené lesní ovoce. K němu přidejte lžíci chia semínek, oslaďte podle chuti a ještě chvíli ohřejte. Měla by vám vzniknout směs konzistencí podobná řidšímu džemu. Na dno sklenice dejte ovocný rozvar, přidejte vrstvu bílého jogurtu a před podáváním ozdobte kokosovými hnízdy.

 

#3 Chia jogurt s jablky a granolou 

Do misky dejte chia semínka, zalijte 50 ml vody a nechte nabobtnat. Poté smíchejte s bílým jogurtem a oslaďte medem nebo jiným sladidlem. Dejte do sklenice a ozdobte vrstvou odvařených jablek, granolou a nasekanými pekany.

 

#4 Čokoládový termix s lískooříškovým máslem

Oříškové máslo mírně zahřejte, aby mělo tekutou konzistenci. Všechny suroviny dejte do větší nádoby a vyšlehejte do hladkého krému. Dejte do skleničky, ozdobte nakrájeným banánem a nasekanými lískovými ořechy.

 

#5 Nepečený cheesecake s jahodami a kešu máslem

  • 40 g oblíbených sušenek
  • 10 g rozpuštěného másla
  • 150 g tvarohu z vaničky
  • 20 g krémového sýra (žervé, Lučina, Philadelphie apod.)
  • 10 g vanilkového cukru
  • špetka pravé vanilky

Sušenky rozmixujte spolu s rozpuštěným máslem do hladka a dejte na dno sklenice. V misce vyšlehejte tvaroh s krémovým sýrem, vanilkovým cukrem a pravou vanilkou. Přidejte do sklenice k sušenkovému základu a před podáváním ozdobte nakrájenými jahodami a kešu máslem.

Naše produkty použité v receptu: