Znáte skleničkové recepty? My v Šufanu jsme si je oblíbili i proto, že dokáží splnit nároky vyvážené snídaně, zároveň není jejich příprava kdovíjak náročná. Znáte skleničkové recepty? Nutriční terapeutka Tereza Havlínová pro nás sestavila 5 naprosto výtečných receptů, které přípravu kvalitní snídaně jendoznačně usnadní.
Kolik času vám skleničkové recepty zaberou?
Ingredience
#1 Borůvkové overnight oats s vanilkou a mandlovým máslem
40 g vloček
80 ml mléka
30 g bílého jogurtu
10 g vanilkového proteinu
1 lžička chia semínek
špetka pravé vanilky
50 g borůvek
na ozdobení: borůvky, mandlové máslo
Všechny suroviny jednoduše smícháme v uzavíratelné sklenici s víčkem. Ideálně přes noc uložíme do lednice. Ráno stačí promíchat, ozdobit, popadnout lžičku a pustit se do snídaně. Ideální pro věčné ranní nestíhače nebo ty, co si svoji snídani rádi vezmou s sebou do práce nebo školy.
#2 Jogurt s rozvarem z lesních plodů a kokosovými hnízdy
100 g mraženého lesního ovoce
1 lžíce chia semínek
med nebo jiné sladidlo podle chuti
150 g bílého jogurtu
na ozdobu: kokosová hnízda s kešu
V malém kastrůlku (nebo mikrovlnce) zahřejte mražené lesní ovoce. K němu přidejte lžíci chia semínek, oslaďte podle chuti a ještě chvíli ohřejte. Měla by vám vzniknout směs konzistencí podobná řidšímu džemu. Na dno sklenice dejte ovocný rozvar, přidejte vrstvu bílého jogurtu a před podáváním ozdobte kokosovými hnízdy.
#3 Chia jogurt s jablky a granolou
15 g chia semínek
1 lžíce medu
50 ml vody
150 g bílého jogurtu
na ozdobu: odvařená jablka, granola, nasekané pekany
Do misky dejte chia semínka, zalijte 50 ml vody a nechte nabobtnat. Poté smíchejte s bílým jogurtem a oslaďte medem nebo jiným sladidlem. Dejte do sklenice a ozdobte vrstvou odvařených jablek, granolou a nasekanými pekany.
#4 Čokoládový termix s lískooříškovým máslem
Oříškové máslo mírně zahřejte, aby mělo tekutou konzistenci. Všechny suroviny dejte do větší nádoby a vyšlehejte do hladkého krému. Dejte do skleničky, ozdobte nakrájeným banánem a nasekanými lískovými ořechy.
#5 Nepečený cheesecake s jahodami a kešu máslem
Sušenky rozmixujte spolu s rozpuštěným máslem do hladka a dejte na dno sklenice. V misce vyšlehejte tvaroh s krémovým sýrem, vanilkovým cukrem a pravou vanilkou. Přidejte do sklenice k sušenkovému základu a před podáváním ozdobte nakrájenými jahodami a kešu máslem.
Sufan.cz