Šufan / Recepty / Skleničkové recepty

Skleničkové recepty

Znáte skleničkové recepty? My v Šufanu jsme si je oblíbili i proto, že dokáží splnit nároky vyvážené snídaně, zároveň není jejich příprava kdovíjak náročná. Znáte skleničkové recepty? Nutriční terapeutka Tereza Havlínová pro nás sestavila 5 naprosto výtečných receptů, které přípravu kvalitní snídaně jendoznačně usnadní. 

 

 

Kolik času vám skleničkové recepty zaberou?

Náročnost:

Doba přípravy: 10 minut

Počet porcí:

Palm oil Gluten free Vegan friendly

Ingredience

Postup:

#1 Borůvkové overnight oats s vanilkou a mandlovým máslem

  • 40 g vloček

  • 80 ml mléka

  • 30 g bílého jogurtu

  • 10 g vanilkového proteinu

  • 1 lžička chia semínek

  • špetka pravé vanilky

  • 50 g borůvek

Všechny suroviny jednoduše smícháme v uzavíratelné sklenici s víčkem. Ideálně přes noc uložíme do lednice. Ráno stačí promíchat, ozdobit, popadnout lžičku a pustit se do snídaně. Ideální pro věčné ranní nestíhače nebo ty, co si svoji snídani rádi vezmou s sebou do práce nebo školy.

 

 

#2 Jogurt s rozvarem z lesních plodů a kokosovými hnízdy

  • 100 g mraženého lesního ovoce

  • 1 lžíce chia semínek

  • med nebo jiné sladidlo podle chuti

  • 150 g bílého jogurtu


V malém kastrůlku (nebo mikrovlnce) zahřejte mražené lesní ovoce. K němu přidejte lžíci chia semínek, oslaďte podle chuti a ještě chvíli ohřejte. Měla by vám vzniknout směs konzistencí podobná řidšímu džemu. Na dno sklenice dejte ovocný rozvar, přidejte vrstvu bílého jogurtu a před podáváním ozdobte kokosovými hnízdy.

 

#3 Chia jogurt s jablky a granolou 

Do misky dejte chia semínka, zalijte 50 ml vody a nechte nabobtnat. Poté smíchejte s bílým jogurtem a oslaďte medem nebo jiným sladidlem. Dejte do sklenice a ozdobte vrstvou odvařených jablek, granolou a nasekanými pekany.

 

#4 Čokoládový termix s lískooříškovým máslem

Oříškové máslo mírně zahřejte, aby mělo tekutou konzistenci. Všechny suroviny dejte do větší nádoby a vyšlehejte do hladkého krému. Dejte do skleničky, ozdobte nakrájeným banánem a nasekanými lískovými ořechy.

 

#5 Nepečený cheesecake s jahodami a kešu máslem

  • 40 g oblíbených sušenek
  • 10 g rozpuštěného másla
  • 150 g tvarohu z vaničky
  • 20 g krémového sýra (žervé, Lučina, Philadelphie apod.)
  • 10 g vanilkového cukru
  • špetka pravé vanilky

Sušenky rozmixujte spolu s rozpuštěným máslem do hladka a dejte na dno sklenice. V misce vyšlehejte tvaroh s krémovým sýrem, vanilkovým cukrem a pravou vanilkou. Přidejte do sklenice k sušenkovému základu a před podáváním ozdobte nakrájenými jahodami a kešu máslem.

Skleničkové recepty Skleničkové recepty
Skleničkové recepty Skleničkové recepty
Skleničkové recepty Skleničkové recepty

V receptu se neobejdete bez

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 6.45–16.00

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Reklamační protokol

Zásady ochrany osobních údajů

Formulář pro odstoupení od smlouvy

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
6.45–16.00

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM