Šufan / Recepty / Kořeněné kakao

Kořeněné kakao

Tento recept vychází z receptu na horkou kořeněnou čokoládu, postup při výrobě sirupu a mléka je tedy stejný. Ořechové mléko si můžete vyrobit z jakýchkoli ořechů. Sirupu si vyrobte do zásoby a nechte jej schovaný v lednici, pak už ho jen používejte dle libosti.

Náročnost: Základy v malíčku

Doba přípravy: 35 minut

Počet porcí: 1

Ingredience

Sirup:

  • 250 g cukru nebo panely
  • 250 ml vody
  • 10 g vanilky
  • 1 ks skořice
  • 4 ks badyánu
  • 4 ks hřebíčku
  • 4 g mletého muškátového oříšku
  • 4 g mleté skořice

Mandlové mléko:

Poměr na 1 porci kořeněného kakaa:

  • 10 g kakaa
  • 20 ml sirupu
  • 300 ml ořechové mléko

Postup:

Na kořeněný sirup si nejdříve v hrnci zkaramelizujte cukr, nechte ho úplně všechen na mírném plameni rozpustit. Nahněte hrnec tak, aby karamel stekl na jednu stranu a nalijte nejlépe horkou či vařící vodu přes karamel po částech, pomalu míchejte vařečkou a poté rozpouštějte hrudky. Buďte opatrní, karamel je vařící a voda se bude nejprve odpařovat, až poté se teploty vyrovnají a karamel se ve vodě rozpustí a spojí. Přidejte všechno koření, a nechte pořádně vylouhovat. Odstavte a nechte vychladnout, poté přeceďte.

TIP: Tento sirup lze použít i na kořeněnou mandlovou horkou čokoládu! (Viz. dřívější recept)

Nyní si jednoduše vyrobte vlastní mandlové mléko, které kakau dodá ten správný sváteční nádech. Ořechy a vodu v poměru 1:4 rozmixujte ve výkonném mixéru (opravdu pečlivě). Poté jednoduše pomocí sítka a zároveň plátýnka (nebo čisté utěrky) nechte vykapat čisté mandlové mléko. Mandlím trochu pomozte a vemte plátýnko do ruky a zbytek tekutiny ještě vymačkejte. V plátýnku vám zbydou rozmixované mandle, které určitě nevyhazujte! Použijte je klidně buď do jogurtu, udělejte si z nich granolu, nebo je použijte do jiného z vánočních receptů.

A teď už se vrhněte na samotné kořeněné kakao. Všechny ingredience dejte do hrnce a za stálého míchání metličkou přiveďte k varu. Kakao nechte lehce zhoustnout a ihned podávejte.

Autor: Anna Kučerová

Kořeněné kakao Kořeněné kakao
Kořeněné kakao Kořeněné kakao
Kořeněné kakao

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Kávová vosí hnízda

Kávová vosí hnízda

Doba přípravy: 20 minut

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 6.45–16.00

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Zásady ochrany osobních údajů

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
6.45–16.00

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM