Ochutnejte dokonale jemné linecké cukroví plněné prvotřídní meruňkovou marmeládou a lahodným ořechovým máslem. Křupavé mandle v dokonale křehkém těstě i náplni se jednoduše rozplývjaí na jazyku. Znáte to, jednou ochutnáte a už nebudete chtít péct linecké jinak.
Náročnost: Poprvé v kuchyni
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 30
Ingredience
Na slepení:
Dejte si předehřát troubu cca na 150 °C. Máslo utřete s cukrem do pěny, přidejte zbylé ingredience a uhněťte těsto. To poté vyválejte na tenký plát a pomocí vykrajovátek tvořte požadované tvary vždy po 2 kusech tak, ať je můžete později slepit k sobě. Do poloviny vykrojených tvarů nezapomeňte udělat uprostřed otvor, kde se vám ukáže po slepení náplň.
Každá trouba peče jinak, proto je lepší péct na méně stupňů, například 150 °C asi 6-8 minut. Určitě ale linecké hlídejte, linecké by mělo pěkně zezlátnout!
Po vychladnutí na jednu půlku tvaru lineckého namažte meruňkový džem, doprostřed dejte trochu mandlového krému s bílou čokoládou a zaklopte druhou půlkou lineckého (tou s otvorem v horní části).
Autor: Anna Kučerová
Sufan.cz