Šufan / Recepty / Ořechové řezy podle babičky Růženky

Ořechové řezy podle babičky Růženky

Pokud milujete med a ořechy, tak toto cukroví budete zbožňovat! Snoubí se v něm křupavé lískové ořechy a jemné linecké těsto. Jedná se o rodinný recept podle Lenčiné babičky Růženky.

Náročnost:

Doba přípravy: 60 min

Počet porcí:

Palm oil Gluten free

Ingredience

Na 1 plech, cca 1,5 kg cukroví budete potřebovat: 

Na těsto:

  • 200 g špaldové hladké mouky 

  • 200 g třtinového cukru 

  • 200 g másla 

  • 1 žloutek

  • 200 g mandlí pomletých na mouku 

  • špetku soli 

Na nádivku: 

  • 50 ml šlehačky (příp. lze vynechat)

  • 125 g másla 

  • 125 g medu 

  • 250 g třtinového cukru 

  • 400 g nasekaných lískových ořechů

Postup:

 

  1. V hluboké míse smíchejte všechny ingredience na těsto a rukou nebo v robotu je zpracujte do těsta. Myslete na to, že všechny suroviny mají mít pokojovou teplotu - máslo nechte povolit na lince, vejce také vydělejte dopředu z lednice. 

  2. Těsto dejte na 30 minut do lednice, aby mírně zatuhlo. 

  3. Troubu rozehřejte na 180° na horký vzduch. Těsto rozválejte na pečícím papíře podle velikosti plechu. Opatrně těsto i papírem přemístěte na hlubší plech a jemně povrch na několika místech propíchejte vidličkou, aby mohla z těsta při pečení odejít pára a nekroutilo se. Vložte do rozpálené trouby a pečte 12 minut.

  4. Mezitím si připravte ořechovou nádivku. Opět si suroviny nechte odležet při pokojové teplotě, aby se nezdrcly. Vše kromě ořechů dejte do hrnce a na mírném plameni je rozvařte. 

  5. V sekáčku nebo nožem na prkýnku nasekejte ořechy na menší kousky. Nakonec je zamíchejte do tekuté lepivé směsi. 

  6. Jakmile bude těsto částečně upečené, tak jej vytáhněte z trouby. Nádivku na něj opatrně pomažte stěrkou a nakonec povrch uhlaďte cukrářskou kartou či stěrkou. 

  7. Pokračujte v pečení dalších cca 10-13 minut. Jakmile bude směs nazlátlá, tak cukroví vytáhněte z trouby. 

  8. Nechte jej úplně zatuhnout a poté si přichystejte ostrý nůž - ideálně dlouhou zubatou pilku na pečivo a pravítko. Babička doporučuje krájet na 2 cm široké a cca 4,5 cm dlouhé proužky. Pokud chcete mít cukroví opravdu výstavní, tak nejprve seřežte kraje, ať máte pravidelný obdelník a pak si dle délky stran napočítejte, jak vám to vyjde na kusy. 

  9. Cukroví po nakrájení buď rovnou podávejte nebo uchovejte v uzavíratelné nádobě v lednici.  

 

Určitě nám dejte vědět, jak vám cukroví chutnalo! :-)


 

Ořechové řezy podle babičky Růženky Ořechové řezy podle babičky Růženky
Ořechové řezy podle babičky Růženky

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Doba přípravy: 90 minut

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 7:00–16:30

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Zásady ochrany osobních údajů

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
7:00–16:30

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM