Šufan / Recepty / Ořechové řezy podle babičky Růženky

Ořechové řezy podle babičky Růženky

Pokud milujete med a ořechy, tak toto cukroví budete zbožňovat! Snoubí se v něm křupavé lískové ořechy a jemné linecké těsto. Jedná se o rodinný recept podle Lenčiné babičky Růženky.

Náročnost:

Doba přípravy: 60 min

Počet porcí:

Palm oil Gluten free

Ingredience

Na 1 plech, cca 1,5 kg cukroví budete potřebovat: 

Na těsto:

  • 200 g špaldové hladké mouky 

  • 200 g třtinového cukru 

  • 200 g másla 

  • 1 žloutek

  • 200 g mandlí pomletých na mouku 

  • špetku soli 

Na nádivku: 

  • 50 ml šlehačky (příp. lze vynechat)

  • 125 g másla 

  • 125 g medu 

  • 250 g třtinového cukru 

  • 400 g nasekaných lískových ořechů

Postup:

 

  1. V hluboké míse smíchejte všechny ingredience na těsto a rukou nebo v robotu je zpracujte do těsta. Myslete na to, že všechny suroviny mají mít pokojovou teplotu - máslo nechte povolit na lince, vejce také vydělejte dopředu z lednice. 

  2. Těsto dejte na 30 minut do lednice, aby mírně zatuhlo. 

  3. Troubu rozehřejte na 180° na horký vzduch. Těsto rozválejte na pečícím papíře podle velikosti plechu. Opatrně těsto i papírem přemístěte na hlubší plech a jemně povrch na několika místech propíchejte vidličkou, aby mohla z těsta při pečení odejít pára a nekroutilo se. Vložte do rozpálené trouby a pečte 12 minut.

  4. Mezitím si připravte ořechovou nádivku. Opět si suroviny nechte odležet při pokojové teplotě, aby se nezdrcly. Vše kromě ořechů dejte do hrnce a na mírném plameni je rozvařte. 

  5. V sekáčku nebo nožem na prkýnku nasekejte ořechy na menší kousky. Nakonec je zamíchejte do tekuté lepivé směsi. 

  6. Jakmile bude těsto částečně upečené, tak jej vytáhněte z trouby. Nádivku na něj opatrně pomažte stěrkou a nakonec povrch uhlaďte cukrářskou kartou či stěrkou. 

  7. Pokračujte v pečení dalších cca 10-13 minut. Jakmile bude směs nazlátlá, tak cukroví vytáhněte z trouby. 

  8. Nechte jej úplně zatuhnout a poté si přichystejte ostrý nůž - ideálně dlouhou zubatou pilku na pečivo a pravítko. Babička doporučuje krájet na 2 cm široké a cca 4,5 cm dlouhé proužky. Pokud chcete mít cukroví opravdu výstavní, tak nejprve seřežte kraje, ať máte pravidelný obdelník a pak si dle délky stran napočítejte, jak vám to vyjde na kusy. 

  9. Cukroví po nakrájení buď rovnou podávejte nebo uchovejte v uzavíratelné nádobě v lednici.  

 

Určitě nám dejte vědět, jak vám cukroví chutnalo! :-)


 

Ořechové řezy podle babičky Růženky Ořechové řezy podle babičky Růženky
Ořechové řezy podle babičky Růženky

V receptu se neobejdete bez

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 6.45–16.00

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Reklamační protokol

Zásady ochrany osobních údajů

Formulář pro odstoupení od smlouvy

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
6.45–16.00

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM

Vánoce