Rohlíčky s lískovo-čokoládovým máslem

Není nad podomácku upečené rohlíčky! A ne ledajaké – plněné naším nejlahodnějším máslem z lískových oříšků a čokolády, kterou si sami vyrábíme. Tyto rohlíčky nemusí kynout, tak je budete mít hotové raz dva.

Ingredience na 40 rohlíčků:

Doba přípravy: 90 minut

Postup:

  1. Nejprve si zaděláme na kvásek. Kostku droždí zamícháme s vlažným mlékem a cukrem a necháme v teple vzejít.

  2. Hladkou mouku prosejeme na vál a uděláme do ní důlek. Do něj rozklepneme 2 vejce, rozměklé nastrouhané máslo, špetku soli a na závěr přidáme kvásek. Vše spojíme dohromady, zpracujeme dohladka. Těsto nebude kynout, začneme s ním rovnou pracovat.

  3. Těsto rozdělíme na 5 dílů, z každého uděláme bochánek, ze kterého vyválíme do kulata placku s průměrem asi 40 cm.

  4. Rádýlkem kruh rozřízneme na 8 dílů (jako dort). Po obvodu kruhu dáváme 1 vrchovatou lžičku náplně – lísko-čokoládového másla. Okraj těsta přehneme z vnější strany přes náplň a rolujeme směrem do středu ke špičce. Vytvarujeme tak rohlíček, ohneme ho lehce do obloučku, abychom utěsnili špičky.

  5. Na plechu potřeme rohlíčky rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180 °C asi 20 minut dozlatova.

Naše produkty použité v receptu: