Také si sváteční pečení bez ořechů a lahodné čokolády už ani neumíte představit? Vedle klasického cukroví se vyplatí mít pro návštěvu připravené vždy i něco speciálního - třeba domácí křupavé sušenky s bílou čokoládou. Tak je vyzkoušejte, uvidíte že zmizí ze stolu bez mrknutí oka.
Náročnost: Základy v malíku
Doba přípravy: 25 minut
Počet porcí: 60
Ingredience
Nejprve si přepusťte máslo. Za stálého míchání ho v hrnci nechte zbarvit do hněda, tím získá oříškovou chuť i vůni. Dejte ho vychladit do ledničky, používat ho budeme vychlazené pokojové teploty! Pozor, tento krok nevynechejte, pokud ho použijete horké, rozpustí se vám totiž čokoláda a to není žádoucí.
Vychladlé hnědé máslo pokojové teploty utřete s třtinovým cukrem, přidejte vejce a také utřete. Poté přimíchejte všechny zbylé ingredience a spojte v jednotné těsto. Těsto rozdělte na 30-60 g porce, ze kterých následně uválejte kuličky, které umístíme do plastové krabičky. Kuličky oddělte pečícím papírem po patrech, aby se vám neslepily k sobě, a nechte přes noc v mrazáku.
Druhý den pečte na 170°C přibližně 10 minut a během pečení průběžně kontrolujte. Po vyndání z trouby nechte vychladnout a posypte bílou čokoládou nebo na zvýraznění chutí třeba maldonskou solí.
Autor: Anna Kučerová
Sufan.cz