Trvá to jen minutu
0 Kč
0
Doprava zdarma nad 1200 Kč
Můžete mít zítra
Také si sváteční pečení bez ořechů a lahodné čokolády už ani neumíte představit? Vedle klasického cukroví se vyplatí mít pro návštěvu připravené vždy i něco speciálního - třeba domácí křupavé sušenky s bílou čokoládou. Tak je vyzkoušejte, uvidíte že zmizí ze stolu bez mrknutí oka.
Ingredience
Nejprve si přepusťte máslo. Za stálého míchání ho v hrnci nechte zbarvit do hněda, tím získá oříškovou chuť i vůni. Dejte ho vychladit do ledničky, používat ho budeme vychlazené pokojové teploty! Pozor, tento krok nevynechejte, pokud ho použijete horké, rozpustí se vám totiž čokoláda a to není žádoucí.
Vychladlé hnědé máslo pokojové teploty utřete s třtinovým cukrem, přidejte vejce a také utřete. Poté přimíchejte všechny zbylé ingredience a spojte v jednotné těsto. Těsto rozdělte na 30-60 g porce, ze kterých následně uválejte kuličky, které umístíme do plastové krabičky. Kuličky oddělte pečícím papírem po patrech, aby se vám neslepily k sobě, a nechte přes noc v mrazáku.
Druhý den pečte na 170°C přibližně 10 minut a během pečení průběžně kontrolujte. Po vyndání z trouby nechte vychladnout a posypte bílou čokoládou nebo na zvýraznění chutí třeba maldonskou solí.
Autor: Anna Kučerová
Kontakt
Tel.
+420 731 469 919
E-mail:
[email protected]
Pracovní doba: 8:00–16:30
Dokumenty
Cookies
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.
Sufan.cz
Cookies
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.