Šufan / Recepty / Kořeněná mandlová horká čokoláda

Kořeněná mandlová horká čokoláda

Nic vás nezahřeje a neprovoní váš domov lépe než poctivá a lahodná horká čokoláda. Zastavte se na chvíli a uvařte si společně pravou horkou čokoládu se vším všudy - s příchutí vánočního koření a španělských mandlí. 

Náročnost: Základy v malíku

Doba přípravy: 35 minut

Počet porcí: 1

Palm oil

Ingredience

Sirup:

  • 250 g cukru nebo panely
  • 250 ml vody
  • 10 g vanilky
  • 1 ks skořice
  • 4 ks badyánu
  • 4 ks hřebíčku
  • 4 g mletého muškátového oříšku
  • 4 g mleté skořice

Mandlové mléko:

Poměr na 1 porci horké čokolády:

Postup:

Na kořeněný sirup si nejdříve v hrnci zkaramelizujte cukr, nechte ho úplně všechen na mírném plameni rozpustit. Nahněte hrnec tak, aby karamel stekl na jednu stranu a nalijte nejlépe horkou či vařící vodu přes karamel po částech, pomalu míchejte vařečkou a poté rozpouštějte hrudky. Buďte opatrní, karamel je vařící a voda se bude nejprve odpařovat, až poté se teploty vyrovnají a karamel se ve vodě rozpustí a spojí.Přidejte všechno koření, a nechte pořádně vylouhovat. Odstavte a nechte vychladnout, poté přeceďte.

TIP: Tento sirup lze použít i na horké kakao!

Nyní si jednoduše vyrobte vlastní mandlové mléko, které čokoládě dodá ten správný sváteční nádech. Ořechy a vodu v poměru 1:4 rozmixujte ve výkonném mixéru (opravdu pečlivě). Poté jednoduše pomocí sítka a zároveň plátýnka (nebo čisté utěrky) nechte vykapat čisté mandlové mléko. Mandlím trochu pomozte a vemte plátýnko do ruky a zbytek tekutiny ještě vymačkejte. V plátýnku vám zbydou rozmixované mandle, které určitě nevyhazujte! Použijte je klidně buď do jogurtu, udělejte si z nich granolu, nebo je použijte do jiného z vánočních receptů.

A teď už se vrhněte na samotnou horkou čokoládu. Poměr dodržujte buď ten, který je napsaný na obalu horké tmavé čokolády a pouze přidejte kořeněný sirup, nebo použijte svůj vlastní poměr. Všechny ingredience dejte do hrnce a za stálého míchání metličkou přiveďte k varu. Čokoládu nechte lehce zhoustnout a ihned podávejte.
 

Autor: Anna Kučerová

Kořeněná mandlová horká čokoláda Kořeněná mandlová horká čokoláda
Kořeněná mandlová horká čokoláda Kořeněná mandlová horká čokoláda
Kořeněná mandlová horká čokoláda

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Kávová vosí hnízda

Kávová vosí hnízda

Doba přípravy: 20 minut

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 6.45–16.00

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Reklamační protokol

Zásady ochrany osobních údajů

Formulář pro odstoupení od smlouvy

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
6.45–16.00

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM