Šufan / Recepty / Kořeněná mandlová horká čokoláda

Kořeněná mandlová horká čokoláda

Nic vás nezahřeje a neprovoní váš domov lépe než poctivá a lahodná horká čokoláda. Zastavte se na chvíli a uvařte si společně pravou horkou čokoládu se vším všudy - s příchutí vánočního koření a španělských mandlí. 

Náročnost: Základy v malíku

Doba přípravy: 35 minut

Počet porcí: 1

Palm oil

Ingredience

Sirup:

  • 250 g cukru nebo panely
  • 250 ml vody
  • 10 g vanilky
  • 1 ks skořice
  • 4 ks badyánu
  • 4 ks hřebíčku
  • 4 g mletého muškátového oříšku
  • 4 g mleté skořice

Mandlové mléko:

Poměr na 1 porci horké čokolády:

Postup:

Na kořeněný sirup si nejdříve v hrnci zkaramelizujte cukr, nechte ho úplně všechen na mírném plameni rozpustit. Nahněte hrnec tak, aby karamel stekl na jednu stranu a nalijte nejlépe horkou či vařící vodu přes karamel po částech, pomalu míchejte vařečkou a poté rozpouštějte hrudky. Buďte opatrní, karamel je vařící a voda se bude nejprve odpařovat, až poté se teploty vyrovnají a karamel se ve vodě rozpustí a spojí.Přidejte všechno koření, a nechte pořádně vylouhovat. Odstavte a nechte vychladnout, poté přeceďte.

TIP: Tento sirup lze použít i na horké kakao!

Nyní si jednoduše vyrobte vlastní mandlové mléko, které čokoládě dodá ten správný sváteční nádech. Ořechy a vodu v poměru 1:4 rozmixujte ve výkonném mixéru (opravdu pečlivě). Poté jednoduše pomocí sítka a zároveň plátýnka (nebo čisté utěrky) nechte vykapat čisté mandlové mléko. Mandlím trochu pomozte a vemte plátýnko do ruky a zbytek tekutiny ještě vymačkejte. V plátýnku vám zbydou rozmixované mandle, které určitě nevyhazujte! Použijte je klidně buď do jogurtu, udělejte si z nich granolu, nebo je použijte do jiného z vánočních receptů.

A teď už se vrhněte na samotnou horkou čokoládu. Poměr dodržujte buď ten, který je napsaný na obalu horké tmavé čokolády a pouze přidejte kořeněný sirup, nebo použijte svůj vlastní poměr. Všechny ingredience dejte do hrnce a za stálého míchání metličkou přiveďte k varu. Čokoládu nechte lehce zhoustnout a ihned podávejte.
 

Autor: Anna Kučerová

Kořeněná mandlová horká čokoláda Kořeněná mandlová horká čokoláda
Kořeněná mandlová horká čokoláda Kořeněná mandlová horká čokoláda
Kořeněná mandlová horká čokoláda

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Kávová vosí hnízda

Kávová vosí hnízda

Doba přípravy: 20 minut

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 7:00–16:30

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Zásady ochrany osobních údajů

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
7:00–16:30

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM