129 Kč
229 Kč
159 Kč
139 Kč
999 Kč
369 Kč
Trvá to jen minutu
0 Kč
0
Doprava zdarma nad 1200 Kč
Můžete mít zítra
Nic vás nezahřeje a neprovoní váš domov lépe než poctivá a lahodná horká čokoláda. Zastavte se na chvíli a uvařte si společně pravou horkou čokoládu se vším všudy – s příchutí vánočního koření a španělských mandlí.
Ingredience
Na sirup:
Na mandlové mléko:
Poměr na 1 porci horké čokolády:
Na kořeněný sirup si nejdříve v hrnci zkaramelizujte cukr, nechte ho úplně všechen na mírném plameni rozpustit. Nahněte hrnec tak, aby karamel stekl na jednu stranu a nalijte nejlépe horkou či vařící vodu přes karamel po částech, pomalu míchejte vařečkou a poté rozpouštějte hrudky. Buďte opatrní, karamel je vařící a voda se bude nejprve odpařovat, až poté se teploty vyrovnají a karamel se ve vodě rozpustí a spojí.Přidejte všechno koření, a nechte pořádně vylouhovat. Odstavte a nechte vychladnout, poté přeceďte.
TIP: Tento sirup lze použít i na horké kakao!
Nyní si jednoduše vyrobte vlastní mandlové mléko, které čokoládě dodá ten správný sváteční nádech. Ořechy a vodu v poměru 1:4 rozmixujte ve výkonném mixéru (opravdu pečlivě). Poté jednoduše pomocí sítka a zároveň plátýnka (nebo čisté utěrky) nechte vykapat čisté mandlové mléko. Mandlím trochu pomozte a vemte plátýnko do ruky a zbytek tekutiny ještě vymačkejte. V plátýnku vám zbydou rozmixované mandle, které určitě nevyhazujte! Použijte je klidně buď do jogurtu, udělejte si z nich granolu, nebo je použijte do jiného z vánočních receptů.
A teď už se vrhněte na samotnou horkou čokoládu. Poměr dodržujte buď ten, který je napsaný na obalu horké tmavé čokolády a pouze přidejte kořeněný sirup, nebo použijte svůj vlastní poměr. Všechny ingredience dejte do hrnce a za stálého míchání metličkou přiveďte k varu. Čokoládu nechte lehce zhoustnout a ihned podávejte.
Autor: Anna Kučerová
Kontakt
Tel.
+420 731 469 919
E-mail:
[email protected]
Pracovní doba: 7:30–16:30
Dokumenty
Cookies
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.
Sufan.cz
Cookies
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.