Tuto kaši si v podzimním období zamiluje snad úplně každý. Kombinace šťavnatých meruněk, voňavého kardamomu a křupavých pekanů z ní totiž dělá přímo pohlazení na duši. A co jí dodává extra dávku svěžesti? No přece vanilkový labneh a lyofilizovaný rybíz!
Náročnost: Poprvé v kuchyni
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Ingredience
Na přípravu kaše:
Na ozdobu:
Nejprve promíchejte labneh s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou a dejte stranou. Troubu předehřejte na 180°C. Smíchejte všechny suché suroviny – ovesné vločky, kardamom, kypřící prášek a sušené meruňky – v jedné misce. V zavařovací sklenici promíchejte pekanové máslo s vodou nebo mlékem. Rozmačkejte banán vidličkou a přidejte ho do směsi spolu s ovocným pyré, pekanovým mlékem a vejcem, vše dobře prošlehejte metlou. Spojte suché a mokré suroviny a nalijte do formy vyložené pečícím papírem. Povrch posypte podrťenými pekanovými hnízdy. Pečte 25 minut ve spodní části trouby, dokud není střed kaše zpevněný, a nechte ji mírně zchladnout. Podávejte s ovocným pyré, vanilkovým labnehem a lyofilizovaným rybízem. Dobrou chuť!
Autor: Jana Jelič
Sufan.cz