Šufan / Recepty / Zapečená ovesná kaše s meruňkami, rybízem a kardamomem

Zapečená ovesná kaše s meruňkami, rybízem a kardamomem

Tuto kaši si v podzimním období zamiluje snad úplně každý. Kombinace šťavnatých meruněk, voňavého kardamomu a křupavých pekanů z ní totiž dělá přímo pohlazení na duši. A co jí dodává extra dávku svěžesti? No přece vanilkový labneh a lyofilizovaný rybíz! 

Náročnost: Poprvé v kuchyni

Doba přípravy: 40 minut

Počet porcí: 4

Ingredience

Na přípravu kaše:

Na ozdobu:

Postup:

Nejprve promíchejte labneh s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou a dejte stranou. Troubu předehřejte na 180°C. Smíchejte všechny suché suroviny – ovesné vločky, kardamom, kypřící prášek a sušené meruňky – v jedné misce. V zavařovací sklenici promíchejte pekanové máslo s vodou nebo mlékem. Rozmačkejte banán vidličkou a přidejte ho do směsi spolu s ovocným pyré, pekanovým mlékem a vejcem, vše dobře prošlehejte metlou. Spojte suché a mokré suroviny a nalijte do formy vyložené pečícím papírem. Povrch posypte podrťenými pekanovými hnízdy. Pečte 25 minut ve spodní části trouby, dokud není střed kaše zpevněný, a nechte ji mírně zchladnout. Podávejte s ovocným pyré, vanilkovým labnehem a lyofilizovaným rybízem. Dobrou chuť! 

Autor: Jana Jelič

Zapečená ovesná kaše s meruňkami, rybízem a kardamomem Zapečená ovesná kaše s meruňkami, rybízem a kardamomem

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 7:00–16:30

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Zásady ochrany osobních údajů

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
7:00–16:30

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM