Šufan / Recepty / Zelené mandlové palačinky s labnehem, cuketou a slanou granolou

Zelené mandlové palačinky s labnehem, cuketou a slanou granolou

Tyto mandlové palačinky jsou plné výrazných chutí – kombinace krémového labnehu, šťavnaté cukety a křupavé slané granoly udělá dojem na každého milovníka svěžesti. Labneh si jednoduše připravíte doma a granola, která má kouřový podtón, dodá celému pokrmu originální křupavou tečku. 

Náročnost: Poprvé v kuchyni

Doba přípravy: 35 minut

Počet porcí: 4

Ingredience

Palačinkové těsto:

Náplň:

  • 400 g plnotučného řeckého jogurtu (na labneh)
  • 10 ks sušených rajčat v oleji
  • 8 plátků pražské šunky
  • 1 cuketa
  • vinaigrette (ocet, olivový olej a sůl)
  • 1 PL ghí

Slaná granola:

Postup:

1. Příprava labnehu:
Namočte bavlněnou látku (např. plínu) a vyždímejte přebytečnou vodu. Do cedníku vložte tuto látku nad misku a na ni nalijte řecký jogurt. Zavažte látku provázkem a pověste, aby z jogurtu mohla odkapávat tekutina. Nechte překapávat alespoň 30 minut (ideálně přes noc v lednici).

2. Slaná granola:
V jedné misce smíchejte všechny suché ingredience. V druhé prošlehejte javorový sirup, olivový olej a dijonskou hořčici. Suché ingredience vmíchejte do mokrých, promíchejte a pečte na plechu při 160 °C po dobu 20 minut. Granolu během pečení alespoň dvakrát promíchejte, aby se rovnoměrně opražila.

3. Palačinkové těsto:
Do mixéru dejte vodu nebo mléko, mandlové máslo, směs na palačinky a vejce, a vše promixujte. Poté přidejte špenát a estragon a mixujte do hladka. Těsto nechte chvíli odpočinout a poté z něj na pánvi s ghí opékejte tenké palačinky.

4. Náplň:
Sušená rajčata nakrájejte na kostičky. Cuketu nakrájejte na 1 cm kostky a opečte na olivovém oleji. Osolte a ještě teplou cuketu polijte vinaigrette (směs octa, oleje a soli).

5. Plnění palačinek:
Polovinu labnehu si odložte na jiný recept (např. zapečenou kaši), zbylý labneh osolte a opepřete. Každou palačinku naplňte labnehem, šunkou, opečenou cuketou, sušenými rajčaty a slanou granolou. Palačinky přeložte na půlku nebo zarolujte a nakrájejte. A teď už jen stačí si palačinku vychutnat!

Autor: Jana Jelič

Zelené mandlové palačinky s labnehem, cuketou a slanou granolou Zelené mandlové palačinky s labnehem, cuketou a slanou granolou
Zelené mandlové palačinky s labnehem, cuketou a slanou granolou

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 7:00–16:30

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Zásady ochrany osobních údajů

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
7:00–16:30

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM