Tyto mandlové palačinky jsou plné výrazných chutí – kombinace krémového labnehu, šťavnaté cukety a křupavé slané granoly udělá dojem na každého milovníka svěžesti. Labneh si jednoduše připravíte doma a granola, která má kouřový podtón, dodá celému pokrmu originální křupavou tečku.
Náročnost: Poprvé v kuchyni
Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4
Ingredience
1. Příprava labnehu:
Namočte bavlněnou látku (např. plínu) a vyždímejte přebytečnou vodu. Do cedníku vložte tuto látku nad misku a na ni nalijte řecký jogurt. Zavažte látku provázkem a pověste, aby z jogurtu mohla odkapávat tekutina. Nechte překapávat alespoň 30 minut (ideálně přes noc v lednici).
2. Slaná granola:
V jedné misce smíchejte všechny suché ingredience. V druhé prošlehejte javorový sirup, olivový olej a dijonskou hořčici. Suché ingredience vmíchejte do mokrých, promíchejte a pečte na plechu při 160 °C po dobu 20 minut. Granolu během pečení alespoň dvakrát promíchejte, aby se rovnoměrně opražila.
3. Palačinkové těsto:
Do mixéru dejte vodu nebo mléko, mandlové máslo, směs na palačinky a vejce, a vše promixujte. Poté přidejte špenát a estragon a mixujte do hladka. Těsto nechte chvíli odpočinout a poté z něj na pánvi s ghí opékejte tenké palačinky.
4. Náplň:
Sušená rajčata nakrájejte na kostičky. Cuketu nakrájejte na 1 cm kostky a opečte na olivovém oleji. Osolte a ještě teplou cuketu polijte vinaigrette (směs octa, oleje a soli).
5. Plnění palačinek:
Polovinu labnehu si odložte na jiný recept (např. zapečenou kaši), zbylý labneh osolte a opepřete. Každou palačinku naplňte labnehem, šunkou, opečenou cuketou, sušenými rajčaty a slanou granolou. Palačinky přeložte na půlku nebo zarolujte a nakrájejte. A teď už jen stačí si palačinku vychutnat!
Autor: Jana Jelič
Sufan.cz