Šufan / Recepty / Baba ganoush

Baba ganoush

Původem orientální dip z pečených lilků je skvělý jako předkrm, nebo klidně hlavní chod s arabskými plackami a další zeleninou. Lilek se nejprve spálí v troubě a potom jen jemně naseká nožem. Množství sezamové pasty tahini i česneku můžete regulovat podle chuti.

Náročnost: Základy v malíku

Doba přípravy: 60 minut

Počet porcí: 6

Palm oil Vegan friendly

Ingredience

Ingredience:

  • 3 lilky
  • 3 stroužky utřeného česneku
  • 3 lžíce tahini
  • šťáva z citrónu
  • lžička soli
  • pepř
  • čerstvý koriandr
  • chilli vločky
  • granátové jablko
  • arabské pšeničné placky

Postup:

 

  1. Předehřejte troubu na 250 stupňů.
  2. Lilky omyjte vodou a vidličkou je propíchejte na všech stranách.
  3. Pečte je na plechu vyloženém pečícím papírem po dobu 40 minut.
  4. Upečené lilky nechejte chvíli vychladnout a poté sloupněte spálenou slupku a lžící vnitřek vydlabejte lžící do misky. Stopky a slupku vyhoďte.
  5. Upečené lilky nakrájejte na jemno.
  6. Do misky s lilky přidejte tahini, šťávu z citrónu, sůl, pepř, utřený česnek a vše zamíchejte.
  7. Ozdobte nasekaným koriandrem, chilli, semínky granátového jablka a zakápněte olivovým olejem.
  8. Podávejte vlažné s opečenými arabskými plackami.
Baba ganoush Baba ganoush
Baba ganoush

V receptu se neobejdete bez

Tahini

Tahini

Pokračujte s námi v tvoření

Lískooříšková bábovka

Lískooříšková bábovka

Doba přípravy: 60 min

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 6.45–16.00

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Reklamační protokol

Zásady ochrany osobních údajů

Formulář pro odstoupení od smlouvy

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
6.45–16.00

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM