Šufan / Recepty / Babka s kešu máslem

Babka s kešu máslem

Sladká veganská babka vás překvapí svojí vláčností, kterou skvěle doplňují křupavé kešu oříšky a voňavá skořice. Je vylepšenou verzí klasického chlebíčku, a i za ty dvě hodiny kynutí to stojí, věřte nám!

Náročnost: Základy v malíku

Doba přípravy: 140 minut

Počet porcí: 16

Palm oil Vegan friendly

Ingredience

Těsto:

  • 345 g celozrnné hladké mouky
  • 125 ml mandlového mléka
  • 112 g rostlinného másla (např. Alsan)
  • 40 g třtinového cukru
  • 10 g instantního sušeného droždí
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli

Náplň:

Postup:

  1. Nejprve lehce zahřejeme mléko (nesmí být horké). V míse smícháme teplé mléko s cukrem a zasypeme droždím. Přikryjeme a necháme 10 minut aktivovat droždí. Potom do těsta zapracujeme mouku, máslo v pokojové teplotě nakrájené na malé kostky, skořici a špetku soli. Těsto necháme zakryté utěrkou kynout asi hodinu na teplém místě. Pokud máte doma chladněji, dejte těsto v přikryté míse do vyhřáté (vypnuté) trouby na 50 stupňů.
  2. Po hodině si začněte připravovat náplň. Rozehřejte rostlinné máslo v menším hrnci na plotně a přidejte kešu máslo. Nakonec zamíchejte cukr, skořici a sůl. Směs dejte mírně zchladit do lednice.
  3. Nakynuté těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na velký obdelník o tloušťce 2 mm (cca 40x20cm).
  4. Na rozválené těsto stěrkou rovnoměrně rozprostřete kešu náplň. Od kraje nechte po stranách asi 5-10 cm, aby vám náplň nevytekla.
  5. Těsto postupně rolujte do velké rolády, kterou potom podélně nařízněte na dvě poloviny. Ty rozdělejte na strany a postupně je zapleťte jako cop.
  6. Vymažte si vysokou formu na chlebíček olejem a vysypte hrubou mouku nebo vyložte pečícím papírem. Opatrně cukrářskou kartou, nebo placatou obracečkou přemístěte zapletenou babku do formy.
  7. Babku nechte ještě asi hodinu kynout zakrytou utěrkou.
  8. Rozehřejte troubu na 180 ° a dejte babku péct na 35 minut.
  9. Pokud chcete, aby byla babka po upečení opravdu vláčná a nevadí vám ji trošku přisladit, tak ve 150 ml horké vody rozmíchejte dvě lžíce cukru a jakmile vytáhnete upečenou babku z trouby, tak ji polijte cukrovou směsí. Stojí to za to!
  10. Babku nechte úplně vychladnout, aby s vám při krájení nedrobila.
  11. Podávejte ji jen tak nebo s ořechovým máslem.

 

Tento recept vznikl ve spolupráci s Lenkou Skarupovou.

Babka s kešu máslem Babka s kešu máslem
Babka s kešu máslem

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Doba přípravy: 90 minut

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 7:00–16:30

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Zásady ochrany osobních údajů

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
7:00–16:30

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM