Lívance s mandlovým máslem, švestkami a mákem

Lívance jsou základem každé poctivé víkendové snídaně. Udělejte si o víkendu čas a uvařte si snídani podle Kláry Waldhauserové. Tyhle lívance s mandlovým máslem jsou pohádka na jazyku. 

Suroviny na 3 větší lívance:

• 1 vajíčko (žloutek a bílek zvlášť)

• 50g mandlového máslo

• 100ml mléka

• 70g špaldové mouky

• 1 lžička prášku do pečiva

• 1 lžička skořice

Doba přípravy: 40 minut

Postup:

Žloutek smícháme s mlékem a mandlovým máslem, k tomu přidáme směs mouky, prášku a skořice. Nakonec vmícháme sníh z bílku. Opečeme na pánvi na másle, poté můžeme ještě promazat mandlovým máslem.

Podáváme s mletým mákem smíchaným s třtinovým cukrem a švestkami restovanými na másle.

Tento recept vznikl ve spolupráci s naší ambasadorkou Klárou Waldhauserovou.

Naše produkty použité v receptu: