Lívance jsou základem každé poctivé víkendové snídaně. Udělejte si o víkendu čas a uvařte si snídani podle Kláry Waldhauserové. Tyhle lívance s mandlovým máslem jsou pohádka na jazyku.
Náročnost: Základy v malíku
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1
Ingredience
Suroviny na 3 větší lívance:
• 1 vajíčko (žloutek a bílek zvlášť)
• 50g mandlového máslo
• 100ml mléka
• 70g špaldové mouky
• 1 lžička prášku do pečiva
• 1 lžička skořice
Žloutek smícháme s mlékem a mandlovým máslem, k tomu přidáme směs mouky, prášku a skořice. Nakonec vmícháme sníh z bílku. Opečeme na pánvi na másle, poté můžeme ještě promazat mandlovým máslem.
Podáváme s mletým mákem smíchaným s třtinovým cukrem a švestkami restovanými na másle.
Tento recept vznikl ve spolupráci s naší ambasadorkou Klárou Waldhauserovou.
Sufan.cz