Šufan / Recepty / Banánové cupcakes s arašídovým máslem

Banánové cupcakes s arašídovým máslem

Zůstalo mi doma pár hnědnoucích banánů, které přímo vybízely k pečení. Tentokrát do trouby putovaly banánové cupcakes, které jsem ozdobila krémem z arašídového másla a posypala solenými arašídy. Dobrůtka! Cupcakes jsou vláčné, banánová chuť se pojí s arašídovým krémem a na tom všem jsou ještě nasekané slané arašídy, které kontrastují se sladkostí.

Všechny suroviny na těsto a krém vytáhněte z lednice alespoň dvě až tři hodiny před pečením, aby získaly pokojovou teplotu – tak se vám nic nesrazí (častý problém máslových krémů).

Náročnost: Základy v malíku

Doba přípravy: 120 minut

Počet porcí: 16

Palm oil
Nakoupit suroviny

Ingredience

Těsto na 16 kousků:

  • 120 g másla v pokojové teplotě
  • 120 g třtinového cukru
  • 120 g hladké mouky
  • 120g polohrubé mouky
  • 100ml mléka
  • 2 vejce
  • 2 velmi zralé banány
  • 2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka soli

Arašídový krém:

Postup:

V míse vyšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny a po jednom zašlehávejte vejce. Banány rozmačkejte vidličkou a přimíchejte k vaječné směsi. Oba druhy mouky, prášek do pečiva, skořici a sůl prosejte přes síto a spolu s mlékem vmíchejte do těsta. Těsto rozdělte do košíčků, aby vždy sahalo asi do 2/3. Troubu předehřejte na 165 °C a 16 velkých formiček na muffiny vyložte papírovými košíčky. Pečte 25-30 minut, dokud cupcakes nezezlátnou na povrchu. Nechejte je vychladnout.

Krém. Máslo a med vyšlehejte do nadýchané pěny, poté přidejte Lučinu a arašídové máslo a opět zašlehejte. Krém musí být hladký a nadýchaný. Přemístěte krém do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a ozdobte každý cupcake.

Nakonec je posypejte sekanými arašídy a nechejte asi hodinu vychladit v lednici. Dobrou chuť!

Tento recept vznikl ve spolupráci s Děvčetem u plotny.

Banánové cupcakes s arašídovým máslem Banánové cupcakes s arašídovým máslem
Banánové cupcakes s arašídovým máslem

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Francouzský "Šufan" toust

Francouzský "Šufan" toust

Doba přípravy: 15 minut

Kořeněné kakao

Kořeněné kakao

Doba přípravy: 35 minut

Francouzský "Šufan" toust

Francouzský "Šufan" toust

Doba přípravy: 15 minut

Kořeněné kakao

Kořeněné kakao

Doba přípravy: 35 minut

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 8:00–16:30

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Zásady ochrany osobních údajů

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
8:00–16:30

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM

Vánoce