Šufan / Recepty / Banánové cupcakes s arašídovým máslem

Banánové cupcakes s arašídovým máslem

Zůstalo mi doma pár hnědnoucích banánů, které přímo vybízely k pečení. Tentokrát do trouby putovaly banánové cupcakes, které jsem ozdobila krémem z arašídového másla a posypala solenými arašídy. Dobrůtka! Cupcakes jsou vláčné, banánová chuť se pojí s arašídovým krémem a na tom všem jsou ještě nasekané slané arašídy, které kontrastují se sladkostí.

Všechny suroviny na těsto a krém vytáhněte z lednice alespoň dvě až tři hodiny před pečením, aby získaly pokojovou teplotu – tak se vám nic nesrazí (častý problém máslových krémů).

Náročnost: Základy v malíku

Doba přípravy: 120 minut

Počet porcí: 16

Palm oil

Ingredience

Těsto na 16 kousků:

  • 120 g másla v pokojové teplotě
  • 120 g třtinového cukru
  • 120 g hladké mouky
  • 120g polohrubé mouky
  • 100ml mléka
  • 2 vejce
  • 2 velmi zralé banány
  • 2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka soli

Arašídový krém:

Postup:

V míse vyšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny a po jednom zašlehávejte vejce. Banány rozmačkejte vidličkou a přimíchejte k vaječné směsi. Oba druhy mouky, prášek do pečiva, skořici a sůl prosejte přes síto a spolu s mlékem vmíchejte do těsta. Těsto rozdělte do košíčků, aby vždy sahalo asi do 2/3. Troubu předehřejte na 165 °C a 16 velkých formiček na muffiny vyložte papírovými košíčky. Pečte 25-30 minut, dokud cupcakes nezezlátnou na povrchu. Nechejte je vychladnout.

Krém. Máslo a med vyšlehejte do nadýchané pěny, poté přidejte Lučinu a arašídové máslo a opět zašlehejte. Krém musí být hladký a nadýchaný. Přemístěte krém do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a ozdobte každý cupcake.

Nakonec je posypejte sekanými arašídy a nechejte asi hodinu vychladit v lednici. Dobrou chuť!

Tento recept vznikl ve spolupráci s Děvčetem u plotny.

Banánové cupcakes s arašídovým máslem Banánové cupcakes s arašídovým máslem
Banánové cupcakes s arašídovým máslem

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Francouzský "Šufan" toust

Francouzský "Šufan" toust

Doba přípravy: 15 minut

Kořeněné kakao

Kořeněné kakao

Doba přípravy: 35 minut

Francouzský "Šufan" toust

Francouzský "Šufan" toust

Doba přípravy: 15 minut

Kořeněné kakao

Kořeněné kakao

Doba přípravy: 35 minut

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 6.45–16.00

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Reklamační protokol

Zásady ochrany osobních údajů

Formulář pro odstoupení od smlouvy

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
6.45–16.00

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM