Banánové cupcakes s arašídovým máslem
Zůstalo mi doma pár hnědnoucích banánů, které přímo vybízely k pečení. Tentokrát do trouby putovaly banánové cupcakes, které jsem ozdobila krémem z arašídového másla a posypala solenými arašídy. Dobrůtka! Cupcakes jsou vláčné, banánová chuť se pojí s arašídovým krémem a na tom všem jsou ještě nasekané slané arašídy, které kontrastují se sladkostí.
Všechny suroviny na těsto a krém vytáhněte z lednice alespoň dvě až tři hodiny před pečením, aby získaly pokojovou teplotu – tak se vám nic nesrazí (častý problém máslových krémů).
Těsto na 16 kousků:
- 120 g másla v pokojové teplotě
- 120 g třtinového cukru
- 120 g hladké mouky
- 120g polohrubé mouky
- 100ml mléka
- 2 vejce
- 2 velmi zralé banány
- 2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky skořice
- špetka soli
Arašídový krém:
- 200 g jemného arašídového másla Šufan
- 200g Lučiny
- 120 g másla v pokojové teplotě
- 30 g nasekaných solených arašídů na posypání
- 60 ml tekutého medu
Postup:
V míse vyšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny a po jednom zašlehávejte vejce. Banány rozmačkejte vidličkou a přimíchejte k vaječné směsi. Oba druhy mouky, prášek do pečiva, skořici a sůl prosejte přes síto a spolu s mlékem vmíchejte do těsta. Těsto rozdělte do košíčků, aby vždy sahalo asi do 2/3. Troubu předehřejte na 165 °C a 16 velkých formiček na muffiny vyložte papírovými košíčky. Pečte 25-30 minut, dokud cupcakes nezezlátnou na povrchu. Nechejte je vychladnout.
Krém. Máslo a med vyšlehejte do nadýchané pěny, poté přidejte Lučinu a arašídové máslo a opět zašlehejte. Krém musí být hladký a nadýchaný. Přemístěte krém do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a ozdobte každý cupcake.
Nakonec je posypejte sekanými arašídy a nechejte asi hodinu vychladit v lednici. Dobrou chuť!
Tento recept vznikl ve spolupráci s Děvčetem u plotny.


