Extra čokoládové a přitom velmi jemné a vláčné tartaletky. Dejte jim čas na zatuhnutí a budete překvapeni, jak krásně se bude čokoládová pěna rozplývat na jazyku a křupavý korpus pohladí vaše smysly. Budou ideální sladkou tečkou na každé hostině.
Náročnost: Základy v malíku
Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12
Ingredience
Těsto:
Ganache:
Rozmixujte si mandle najemno, smíchejte je s kokosovým cukrem, vanilkou a skořicí. Přidejte kokosový olej a lžíci vody. Vypracujte těsto, kterými naplňte dno a stěny formičky. Dejte zatuhnout do lednice.
Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Přidejte teplou vodu a mandlové máslo, popř. doslaďte sirupem. Mixováním vytvoříte emulzi, která se musí krásně spojit. Ganache plňte tartaletky a můžete je ozdobit kapkami másla, které potom dokreslíte párátkem.
Tartaletky dejte zatuhnout do lednice, ideálně přes noc nebo na 2 hodiny.
Sufan.cz