Blondies s bílou čokoládou

Určitě znáte starší sestru „brownies“ z tmavé čokolády a kakaa. Blondies jsou něco mezi sušenkou a brownies a my jsme si je naprosto zamilovali. Jsou vláčné a křupavé díky našim praženým pekanovým ořechům.

Ingredience:

113 g másla

115 g panely 

1 vejce

1 lžička vanilkového extraktu

125 g hladké mouky

½ lžičky soli

130 g bílé čokolády

55 g nasekaných pekanových ořechů 

Doba přípravy: 75 minut

Postup:

  1. Rozehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Ve větší míse rozpusťte máslo a přidejte panelu.
  3. Ručním šlehačem, nebo mixérem směs mixujte 2 minuty.
  4. Přidejte vanilkový extrakt a sůl.
  5. Rozbijte vejce a přidejte ho do mísy.
  6. Nakonec přisypte bílou čokoládu a nasekané pekanové ořechy a směs krátce prošlehejte.
  7. Nachystejte si obdélníkovou zapékací mísu nebo plech a vyložte ji pečícím papírem.
  8. Těsto rovnoměrně stěrkou rozprostřete a povrch uhlaďte do rovna.
  9. Blondies pečte v troubě do zlato asi 25-30 minut.
  10. Nechte jej vychladnout po dobu 5-10 minut a poté jej nakrájejte na čtvercové kousky.
  11. Podávejte ještě vlažné nebo studené. Blondies uskladněte v krabici s víčkem. Můžete jej i zamrazit a uchovat na později.

Naše produkty použité v receptu: