Blondies s bílou čokoládou
Určitě znáte starší sestru „brownies“ z tmavé čokolády a kakaa. Blondies jsou něco mezi sušenkou a brownies a my jsme si je naprosto zamilovali. Jsou vláčné a křupavé díky našim praženým pekanovým ořechům.
Ingredience
Ingredience:
113 g másla
115 g panely
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
125 g hladké mouky
½ lžičky soli
130 g bílé čokolády
55 g nasekaných pekanových ořechů
Postup:
- Rozehřejte troubu na 180 stupňů.
- Ve větší míse rozpusťte máslo a přidejte panelu.
- Ručním šlehačem, nebo mixérem směs mixujte 2 minuty.
- Přidejte vanilkový extrakt a sůl.
- Rozbijte vejce a přidejte ho do mísy.
- Nakonec přisypte bílou čokoládu a nasekané pekanové ořechy a směs krátce prošlehejte.
- Nachystejte si obdélníkovou zapékací mísu nebo plech a vyložte ji pečícím papírem.
- Těsto rovnoměrně stěrkou rozprostřete a povrch uhlaďte do rovna.
- Blondies pečte v troubě do zlato asi 25-30 minut.
- Nechte jej vychladnout po dobu 5-10 minut a poté jej nakrájejte na čtvercové kousky.
- Podávejte ještě vlažné nebo studené. Blondies uskladněte v krabici s víčkem. Můžete jej i zamrazit a uchovat na později.