Šufan / Recepty / Chai latte vaječňák

Chai latte vaječňák

Na přípravu vánočního cukroví je možná ještě brzy, na přípravu domácího vaječného likéru s porcí vánočního koření však nikoliv. Jistě nám dáte za pravdu, že s malou skleničkou uleželého domácího „vaječňáku“ jde to vánoční pečení zkrátka lépe.

Náročnost: Poprvé v kuchyni

Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí: 20

Palm oil

Ingredience

  • 4 žloutky (nejlépe pasterované)
  • 25 g cukru krupice nebo panely 
  • 300 ml mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání (min 30%)
  • 250 g kondenzovaného karamelového mléka
  • 1 vanilkový lusk (nebo 5 g vanilkové pasty)
  • 150 ml rumu
  • 150 ml Bailey's 
  • Chai latté koření

Postup:



1. Na vodní lázni vyšlehejte v misce ručně metlou žloutky s cukrem (nebo panelou) do pěny, která by měla změnit barvu na světlejší a měla by zhoustnout. (Pokud koupíte žloutky pasterované, můžete vynechat krok s vodní lázní a vyšlehat je klasicky metlou bez zahřátí) .

2. V dalším hrnci zahřejte mléko, smetanu, kondenzované mléko, vanilku a chai latté koření. Směs míchejte, ať se kondenzované mléko nepřichytí na dně.

3. Až bude směs teplá, přilijte 1/3 směsi do žloutků. Žloutky s mlékem promíchejte, pěkně se spojí a tím se vyrovná teplota surovin. Tento krok je bezpečná varianta pro to, aby se nám žloutky v celé směsi nesrazily. Následně nalijte žloutky do hrnce a celou směs za stálého míchání zahřívejte. Směs začne houstnout, konzistence by měla být jako řidší pudink. Vždy počítejte s tím, že po vychladnutí směs ještě trochu zhoustne.

4. Směs stahněte z plamene. Alkohol vmíchejte buď hned, studený z ledničky, čímž zastavíte vaření… nebo až po vychladnutí podle chuti a konzistence. Pokud jste tedy směs měli moc hustou, můžete ji vždy alkoholem (nebo mlékem) naředit. Skladujte v lednici.

Autor: Anna Kučerová

Chai latte vaječňák Chai latte vaječňák
Chai latte vaječňák Chai latte vaječňák

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Kokosové kuličky s arašídy

Kokosové kuličky s arašídy

Doba přípravy: 10 minut

Kořeněné kakao

Kořeněné kakao

Doba přípravy: 35 minut

Kokosové kuličky s arašídy

Kokosové kuličky s arašídy

Doba přípravy: 10 minut

Kořeněné kakao

Kořeněné kakao

Doba přípravy: 35 minut

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 6.45–16.00

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Reklamační protokol

Zásady ochrany osobních údajů

Formulář pro odstoupení od smlouvy

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
6.45–16.00

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM