Šufan / Recepty / Chai latte vaječňák

Chai latte vaječňák

Na přípravu vánočního cukroví je možná ještě brzy, na přípravu domácího vaječného likéru s porcí vánočního koření však nikoliv. Jistě nám dáte za pravdu, že s malou skleničkou uleželého domácího „vaječňáku“ jde to vánoční pečení zkrátka lépe.

Náročnost: Poprvé v kuchyni

Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí: 20

Palm oil

Ingredience

  • 4 žloutky (nejlépe pasterované)
  • 25 g cukru krupice nebo panely 
  • 300 ml mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání (min 30%)
  • 250 g kondenzovaného karamelového mléka
  • 1 vanilkový lusk (nebo 5 g vanilkové pasty)
  • 150 ml rumu
  • 150 ml Bailey's 
  • Chai latté koření

Postup:



1. Na vodní lázni vyšlehejte v misce ručně metlou žloutky s cukrem (nebo panelou) do pěny, která by měla změnit barvu na světlejší a měla by zhoustnout. (Pokud koupíte žloutky pasterované, můžete vynechat krok s vodní lázní a vyšlehat je klasicky metlou bez zahřátí) .

2. V dalším hrnci zahřejte mléko, smetanu, kondenzované mléko, vanilku a chai latté koření. Směs míchejte, ať se kondenzované mléko nepřichytí na dně.

3. Až bude směs teplá, přilijte 1/3 směsi do žloutků. Žloutky s mlékem promíchejte, pěkně se spojí a tím se vyrovná teplota surovin. Tento krok je bezpečná varianta pro to, aby se nám žloutky v celé směsi nesrazily. Následně nalijte žloutky do hrnce a celou směs za stálého míchání zahřívejte. Směs začne houstnout, konzistence by měla být jako řidší pudink. Vždy počítejte s tím, že po vychladnutí směs ještě trochu zhoustne.

4. Směs stahněte z plamene. Alkohol vmíchejte buď hned, studený z ledničky, čímž zastavíte vaření… nebo až po vychladnutí podle chuti a konzistence. Pokud jste tedy směs měli moc hustou, můžete ji vždy alkoholem (nebo mlékem) naředit. Skladujte v lednici.

Autor: Anna Kučerová

Chai latte vaječňák Chai latte vaječňák
Chai latte vaječňák Chai latte vaječňák

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Kokosové kuličky s arašídy

Kokosové kuličky s arašídy

Doba přípravy: 10 minut

Kořeněné kakao

Kořeněné kakao

Doba přípravy: 35 minut

Kokosové kuličky s arašídy

Kokosové kuličky s arašídy

Doba přípravy: 10 minut

Kořeněné kakao

Kořeněné kakao

Doba přípravy: 35 minut

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 7:00–16:30

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Zásady ochrany osobních údajů

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
7:00–16:30

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM