Čokoládová pěna
Svačinka pro mlsouny, nebo dezert pro hosty. Čokoládová pěna je vyrobena z kvalitních kakaových bobů a kakaového másla. V kombinaci se smetanou se krásně zjemní a vznikne nadýchaná pěna.
Ingredience:
200 g tmavé čokolády
3 vejce (žloutky a bílky odděleně)
45 g panely
300 ml smetany ke šlehání
Postup:
Čokoládu rozpusťte v mikrovlnce, nebo ve vodní lázni a oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte s cukrem dotuha. K mírně zchladlé čokoládě přidejte 60 ml smetany, žloutky a opatrně promíchejte, dokud nevznikne jemná a lesklá čokoládová směs. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha. Nakonec do čokoládové směsi jemně vmíchejte vyšlehané bílky a smetanu.
Hotovou pěnu rozdělte do skleniček, ozdobte ovocem a dejte vychladit aspoň na 3-4 hodiny, ale nejlépe přes noc do lednice.


