Čokoládová pěna

Svačinka pro mlsouny, nebo dezert pro hosty. Čokoládová pěna je vyrobena z kvalitních kakaových bobů a kakaového másla. V kombinaci se smetanou se krásně zjemní a vznikne nadýchaná pěna.

Ingredience:

200 g tmavé čokolády

3 vejce (žloutky a bílky odděleně)

45 g panely 

300 ml smetany ke šlehání

Doba přípravy: 20 minut

Postup:

  1. Čokoládu rozpusťte v mikrovlnce, nebo ve vodní lázni.
  2. Oddělte bílky od žloutků.
  3. Bílky vyšlehejte s cukrem dotuha.
  4. K mírně zchladlé čokoládě přidejte 60 ml smetany, žloutky a opatrně promíchejte.
  5. Vznikne vám jemná lesklá čokoládová směs.
  6. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha.
  7. Nakonec do čokoládové směsi jemně vmíchejte vyšlehané bílky a smetanu.
  8. Hotovou pěnu rozdělte do skleniček a ozdobte ovocem.
  9. Dejte vychladit aspoň na 3-4 hodiny, ale nejlépe přes noc do lednice.

Naše produkty použité v receptu: