Šufan / Recepty / Domácí arašídové tyčinky

Domácí arašídové tyčinky

Poslední dobou mě pořád honí mlsná. Mám chuť na raw dobroty, na oříšky, na karamel.....tak jsem to všechno spojila dohromady a vytvořila skvělou (téměř) raw verzi tyčinek Snickers. Jsou slazené jen troškou medu, sladkost zajišťují hlavně datle a při jejich pojídání vás vůbec nemusí trápit černé svědomí - jsou v nich totiž samé zdravé věci. Nejlepší část je raw karamel z datlí, arašídového másla Šufánek, kokosového krému a špetky soli, toho bych se mohla ujíst!

Kokosový krém získáte tak, že necháte plechovku kokosového mléka přes noc v lednici. Ráno ji otevřete, z tekuté části si uděláte třeba smoothie a tuhou bílou část použijete do receptu.

Náročnost: Poprvé v kuchyni

Doba přípravy: 120 minut

Počet porcí: 12

Palm oil Gluten free

Ingredience

Korpus na 12 kousků:

  • 120 g celých mandlí
  • 55 g strouhaného kokosi
  • 45 ml rozpuštěného kokosového oleje
  • 35 ml tekutého medu
  • špetka soli

Datlový karamel:

  • 170 g vypeckovaných datlí
  • 100 g jemného arašídového másla Šufan
  • 50 g pražených nesolených arašídů
  • 100 ml kokosového krému (té bílé části)
  • 45 ml rozpuštěného kokosového oleje
  • špetka (klidně i větší) soli

Na obalení:

  • 200 g čokolády 50-70% kakaa
  • 30 ml kokosového oleje

Postup:

Plastovou krabičku o velikosti cca 10x16 cm vyložte potravinářskou fólií. Nejprve si připravte korpus. V mixéru rozemelte mandle a kokos na jemnou mouku. Mouku přesypejte do misky, přidejte k ní kokosový olej, med a sůl a rukama vypracujte hmotu připomínající vlhký písek. Hmotu natlačte do krabičky a umístěte ji asi na 10 minut do mrazáku.

Další vrstvou je karamel. Datle zalijte vroucí vodou a nechejte je půl hodiny odstát - během této doby krásně změknou. Scezené datle, arašídové máslo Šufánek, kokosový krém, kokosový olej a sůl dejte do mixéru a mixujte, dokud se ze všeho nestane jednolitá pasta. Tuto datlovou pastu nalijte na vychlazený korpus, rovnoměrně posypejte arašídy a a nechejte v mrazáku alespoň tři hodiny ztuhnout. Korpus opatrně vyklopte z krabičky a ostrým nožem rozkrájejte na tyčinky o velikosti asi 2x8 cm nebo i menší.

Čokoládu s kokosovým olejem rozpusťte ve vodní lázni a namáčejte v ní jednotlivé tyčinky. Pokládejte je na talíř vyložený pečicím papírem a nechejte je ztuhnout opět v lednici. Tyčinky uchovávejte buď v lednici, kde vydrží asi týden, nebo v mrazáku, kam na ně můžete tajně chodit. Před konzumací je nechejte asi 20 povolit v pokojové teplotě.

Tento recept vznikl ve spolupráci s Děvčetem u plotny.

Domácí arašídové tyčinky Domácí arašídové tyčinky
Domácí arašídové tyčinky Domácí arašídové tyčinky

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Doba přípravy: 90 minut

Batátové brownies

Batátové brownies

Doba přípravy: 45 minut

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Doba přípravy: 90 minut

Batátové brownies

Batátové brownies

Doba přípravy: 45 minut

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 6.45–16.00

Dokumenty

Obchodní podmínky

Reklamační řád

Reklamační protokol

Zásady ochrany osobních údajů

Formulář pro odstoupení od smlouvy

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
6.45–16.00

Cookies

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Nastavení cookies

Velkoobchod

Nákup

Registrace

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM