Horká čokoláda se šlehačkou

Jednoduché a přitom tak lahodné. Kdy by neznal chuť horké čokolády! A co takhle vyrobit si ji doma? S naším receptem a naší vynikající šedesátiprocentní čokoládou nejen, že neuděláte chybu, ale navíc připravíte pro mlsné jazýčky vás a vašich hostů skutečně kvalitní slaďoučké překvapení.

2 porce

Ingredience:

350 ml mléka

160 g tmavé čokolády

300 ml smetany ke šlehání

2 lžičky moučkového cukru

Skořice a ořechy na posypání

Doba přípravy: 10 minut

Postup:

  1. V hrnci se silnějším dnem nechte rozpustit v mléce na středním plameni čokoládu.
  2. Průběžně míchejte vařečkou a jakmile bude čokoláda rozpuštěná, tak stáhněte plamen.
  3. Ve vyšší odměrce si připravte smetanu ke šlehání s cukrem.
  4. Šlehačem ji šlehejte do pevnější konzistence několik minut.
  5. Čokoládu rozlijte do hrnků.
  6. Ozdobte ji šlehačkou a vršek posypte skořicí a ořechy.

Naše produkty použité v receptu: