Horká čokoláda se šlehačkou
Jednoduché a přitom tak lahodné. Kdy by neznal chuť horké čokolády! A co takhle vyrobit si ji doma? S naším receptem a naší vynikající šedesátiprocentní čokoládou nejen, že neuděláte chybu, ale navíc připravíte pro mlsné jazýčky vás a vašich hostů skutečně kvalitní slaďoučké překvapení.
2 porce
Ingredience:
350 ml mléka
160 g tmavé čokolády
300 ml smetany ke šlehání
2 lžičky moučkového cukru
Skořice a ořechy na posypání
Postup:
- V hrnci se silnějším dnem nechte rozpustit v mléce na středním plameni čokoládu.
- Průběžně míchejte vařečkou a jakmile bude čokoláda rozpuštěná, tak stáhněte plamen.
- Ve vyšší odměrce si připravte smetanu ke šlehání s cukrem.
- Šlehačem ji šlehejte do pevnější konzistence několik minut.
- Čokoládu rozlijte do hrnků.
- Ozdobte ji šlehačkou a vršek posypte skořicí a ořechy.


