Pistáciový vaječný likér

Vaječňák by neměl chybět u žádného vánočního stolu jako přípitek! Je ideálním dárkem pro rodinu i přátele. Stačí lahev ozdobit mašličkou. Inspirujte se našim speciálním vaječňákem s pistáciovým máslem. Je ještě jemnější a lahodnější. 

Ingredience:

  • 500 ml tučného kokosového mléka
  • 5 žloutků
  • Lusk vanilky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli
  • 115 g kokosového cukru
  • 280 ml rumu
  • 1 kardamon
  • 2 lžíce pistáciového másla
Doba přípravy: 20 minut

Postup:

V menším hrnci zahřejte mléko s rozříznutým luskem vanilky, ze kterého vydlabejte semínka. Přidejte špetku soli, vanilkový extrakt a kardamon. Nechte 10 minut louhovat, nenechte mléko přijít k varu.

Mezitím si nachystejte ve vodní lázni 5 žloutků a cukr. Začnete jemně šlehat do pěny. Jakmile bude pěna horká a hezky nadýchaná, tak po lžících zašlehávejte směs mléka. Vzniklou pěnu dejte do hrnce od mléka a postupně přimíchejte pistáciové máslo. Po chvíli vyjměte lusk vanilky a plod kardamomu. Do vlažné tekutiny přilijte rum podle chuti.

Vaječňák přelijte do sklenice a dejte vychladit do lednice. Nechte jej odležet aspoň den, ale nejlépe týden. Servírujte jen tak nebo darujte svým blízkým.

Tip: Chuť likéru můžete obměnit připravit si jej například i z pekanového másla.

Naše produkty použité v receptu: