Ořechy plněné mandlovým krémem

Ořechy plněné naším krémem z mandlového másla a polévané čokoládou jsou zajímavou alternativou tradičních vánočních plněných ořechů. V tomto receptu pracujeme s naší vlastní šedesátiprocentní čokoládou a samozřejmě nesmí chybět 100% mandlové máslo a blanšírované lískové ořechy.

Ingredience

Těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g běžného másla
  • 100 g lískových ořechů
  • 1 bílek
  • 100 g moučkového cukru
  • Špetka soli

Krém:

Poleva:

Doba přípravy: 60 minut

Postup:

Začneme s přípravou těsta. Ořechy si nejprve nasekáme v sekáčku najemno. Máslo nakrájíme na kostičky a zpracujeme ho rukama s moukou, ořechy, bílkem a cukrem do kompaktního těsta. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a necháme ho odležet alespoň 2 hodiny v lednici.

Troubu předehřejeme na 175 °C. Těstem naplníme ořechové formičky. Prstem do nich vytlačíme důlek, abychom je pak mohli plnit krémem. Ořechy pečeme v troubě asi 10 minut na 175 °C. Ještě horké je vyklopíme z formiček.

Na přípravu náplně si necháme v pokojové teplotě povolit máslo. Když je povolené utřeme ho s cukrem. Poté vmícháme i mandlové máslo a rum.

Vychladlé ořechy plníme krémem.

Ve vodní lázni si pozvolna rozpustíme čokoládu a kokosový olej. Ořechy v čokoládě napůl namočíme a necháme zatuhnout. Skladujeme je v chladu.

Naše produkty použité v receptu: