Ořechy plněné naším krémem z mandlového másla a polévané čokoládou jsou zajímavou alternativou tradičních vánočních plněných ořechů. V tomto receptu pracujeme s naší vlastní šedesátiprocentní čokoládou a samozřejmě nesmí chybět 100% mandlové máslo a blanšírované lískové ořechy.
Náročnost: Profík v akci
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 25
Ingredience
Ingredience
Těsto:
Krém:
Poleva:
Začneme s přípravou těsta. Ořechy si nejprve nasekáme v sekáčku najemno. Máslo nakrájíme na kostičky a zpracujeme ho rukama s moukou, ořechy, bílkem a cukrem do kompaktního těsta. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a necháme ho odležet alespoň 2 hodiny v lednici.
Troubu předehřejeme na 175 °C. Těstem naplníme ořechové formičky. Prstem do nich vytlačíme důlek, abychom je pak mohli plnit krémem. Ořechy pečeme v troubě asi 10 minut na 175 °C. Ještě horké je vyklopíme z formiček.
Na přípravu náplně si necháme v pokojové teplotě povolit máslo. Když je povolené utřeme ho s cukrem. Poté vmícháme i mandlové máslo a rum.
Vychladlé ořechy plníme krémem.
Ve vodní lázni si pozvolna rozpustíme čokoládu a kokosový olej. Ořechy v čokoládě napůl namočíme a necháme zatuhnout. Skladujeme je v chladu.
Sufan.cz