Špenátové palačinky s jogurtovým dipem, tahini a ořechovou granolou
Palačinkové těsto a špenát? Tato skvělá kombinace vám zajistí potěšení pro váš zrak i chuť. Zelené palačinky s jogurtovým dipem a naší ořechovou granolou můžete jíst na snídani i večeři.
Ingredience
Ingredience:
- 150 g špenátu
- 600 ml mléka
- 200 g hladké celozrnné mouky
- 2 vejce
- kůra z jednoho bio citrónu
- špetka soli
- ořechová granola
- 150 g farmářského jogurtu
- 2 lžíce tahini
- šťáva z půlky citrónu
- řepkový olej
- ředkvičky, semínka, jedlé klíčky
Postup:
- Špenát, mléko, mouku a vejce rozmixujte v mixéru do hladka.
- Připravené těsto nalijte do hlubší mísy a nachystejte si naběračku.
- Na nepřilnavé pánvi opékejte palačinky na trošce oleje.
- Poté si připravte dresink. Smíchejte v misce jogurt, tahini, šťávu z citrónu, sůl dle chuti.
- Ze směsi vám vyjde cca 10 palačinek, podle velikosti pánve.
Tento recept vznikl ve spolupráci s Lenkou Skarupovou.