199 Kč
199 Kč
29 Kč
999 Kč
229 Kč
149 Kč
Trvá to jen minutu
0 Kč
0
Doprava zdarma nad 1200 Kč
Můžete mít v úterý
Klasická vánočka je symbolem českých Vánoc – voňavá, měkoučká a zdobená mandlemi. S tímto receptem si doma připravíte tu nejlepší, jakou jste kdy ochutnali. Vyzkoušejte tradiční těsto plné máslové chuti, vanilky a rozinek namočených v rumu – perfektní kombinace (nejen) ke štědrovečerní snídani!
Ingredience
Na přípravu vánočky:
Tip: Pro extra jemnost můžete přidat i poctivou lžíci mandlového másla.
Do mističky rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru a promíchejte. Zahřejte mléko, aby bylo vlažné, a třetinu přilijte k droždí s lžičkou mouky. Promíchejte a nechte kvásek 15 minut pracovat. Zbytek mléka vraťte na plotnu a přidejte kostičky másla. Zahřejte a nechte máslo rozpustit. Ujistěte se, že směs není příliš horká, a přidejte žloutky. V míse smíchejte obě mouky, cukr, muškátový oříšek a vanilkový extrakt. Přidejte kvásek a mléčně-máslovou směs. Těsto důkladně zpracovávejte 10 minut (ideálně robotem), poté zapracujte rozinky. Vytvořte bochánek, přikryjte utěrkou a nechte kynout 45 minut. Těsto rozdělte na 9 částí, upleťte vánočku, potřete vejcem, posypte mandlemi a pečte při 170 °C 40–50 minut. Přejeme dobrou chuť!
Autor: Martina Baťhová
Kontakt
Tel.
+420 731 469 919
E-mail:
[email protected]
Pracovní doba: 8:00–16:30
Dokumenty
Cookies
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.
Sufan.cz
Cookies
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.