Snažíte se den začít správně, ale nejste si jisti, jak? Nebo vám jen došly nápady, co za jídlo si připravit? Máme pro vás několik tipů na snídaně, které vás zasytí a zvládnete je za pár minut.
polotučné mléko
skyr
Ohřejte mléko (na 50 g kaše přijde 120 ml mléka) a zalijte jím kaši. Promíchejte a nechte chvilku odstát, ať vločky pohltí tekutinu. Nakonec přidejte lžíci skyru a lahodná snídaně je na světě!
polotučné mléko
máslo/ghí
jablko
skořice
trošku vody
řecký jogurt
Vločky uvařte v dostatečném množství mléka (na 50 g ovesných vloček přijde 200-300 ml mléka). Jablko nakrájejte na plátky, na pánvi na mírném plameni rozehřejte máslo nebo ghí, přidejte plátky jablek, zasypte skořicí a zlehka podlijte vodou. Nechte jablka změknout - zkaramelizovat.
K hotovým vločkám přidejte jogurt, jablíčka a lžičku mandlového másla.
řecký jogurt
kus ovoce
Tady už to snazší být nemůže - prostě to vše dejte do misky od Šufanu a máte hotovo.
kefírové mléko
Pět lžic ovesných vloček rozmixujte s 400 ml kefírového mléka (případně přidejte trochu vody), hrstí lyofilizovaných borůvek a 2 lžiček pekanového másla.
acidofilní mléko
kus ovoce
Kaši dejte do sklenice, zalijte acidofilním mlékem (na 5 lžic kaše cca 400 ml mléka). Zavřete víčkem a dobře protřepejte, nakonec přidejte trochu ovoce a nechte v pokojové teplotě do rána.
tvaroh
Na dno sklenice dejte granolu, tvaroh a nakonec pár lžiček džemu.
skyr
190 g pyré
Granolu dejte do skleničky, zalijte přesnídávkou a na závěr přidejte skyr.
žitno-pšeničný chléb
tvaroh
vejce
pepř
Vajíčko uvařte natvrdo, chléb opečte v topinkovači a potřete trochou tvarohu. Vejce natvrdo nakrájejte na plátky a dejte na chleba, pokapejte tahini a lehce opepřete.
Autor: Andrea Mokrejšová
Sufan.cz