129 Kč
229 Kč
159 Kč
139 Kč
999 Kč
369 Kč
Trvá to jen minutu
0 Kč
0
Doprava zdarma nad 1200 Kč
Můžete mít zítra
Pokud byste v našem sortimentu hledali povidla, šlo by o marnou snahu. Zato by vás dost možná zaujaly sklenice plné nefalšované ovocné slasti, dlouze vařené a voňavé, nápadně připomínající hledaná povidla. Jak je to tedy s naším odvařeným ovocem?
Někteří z našich dlouholetých zákazníků si určitě ještě pamatují, že jsme dříve povidla opravdu nabízeli. Bohužel, neúprosná evropská legislativa promluvila jasně a název povidla na etiketě nám nepovolila. U všech povidel totiž stanovuje minimální množství cukru, které musí výrobek obsahovat. A to pro nás znamenalo jediné – naše poctivá povidla bychom museli začít doslazovat, což zásadně nechceme.
Proto jsme radši přišli s kreativním názvem a zachovali si tradiční recepturu se 100 % ovocné složky. Nenechte se ale zmást, naše odvařené trio je i bez přidaného cukru příjemně sladké. Na výrobu odvařené švestky používáme sluncem prosycené trnkové odrůdy, které jsou samy o sobě výjimečně sladké. U hrušky a jablka pro změnu kombinujeme 90 % čerstvého ovoce se sušeným.
Je to tedy jednoduché – i když název povidla zmizel z etikety, paradoxně byste poctivější povidla než ty od Šufanu jen těžko hledali. Každá sklenice je nejen bez přidaného cukru, ale i bez zahušťovadel, konzervantů, aromat a dalších nesmyslů.
Ovoce pro naše povidla dozrává kousek za Olomoucí, v Troubelicích, kde Josef Kropáč s rodinou opečovává své sady. Po vzoru svých předků se snaží žít v co největším souladu s přírodou. To znamená, že například pěstuje jen odrůdy uzpůsobené zdejšímu podnebí a nepoužívá žádné chemické postřiky a umělá hnojiva. I proto sady získaly BIO certifikaci.
Povidla se začnou vařit hned po sklizni, dokud jsou plody dokonale zralé, plné chuti a s vysokým podílem přírodního cukru. Na zmrazování švestek tedy můžete zapomenout. A jak povidla připravit? Stačí jen trpělivě vařit, míchat a odpařovat. Jakmile je rozvařená ovocná směs natolik hustá a lepkavá, že v ní stojí lžička, je vyhráno. Mimochodem, pokud někomu přijde test s lžičkou málo, může se zařídit podle hanáckého rčení, které říká, že povidla ‚‚mají bêt tak hôsté, že po mrsknutí do stropo nespadnó.‘‘
Naše švestková, hrušková i jablečná povidla se v kuchyni rozhodně neztratí. Jsou skvělá jen tak v jogurtu, na palačince, lívancích i pečivu, ale opravdové zázraky se dějí v okamžiku, kdy se s nimi pustíte do pečení. Ta vůně!
Sami jsme vyzkoušeli, že jsou vynikající v tradičních kynutých buchtách, koláčích, koblihách nebo mrkváncích. Na plné čáře u nás ale vítězí recept na bramborové taštičky s hruškovými povidly, zlatavou strouhankou a rozpuštěným máslem.
Ti, kteří se v kuchyni skutečně vyznají, navíc ví, jak parádní záležitost je staročeská povidlová omáčka. Kreativitě se zkrátka meze nekladou a s naším odvařeným ovocem to půjde samo!
Autor: Tým ŠUFANu
Kontakt
Tel.
+420 731 469 919
E-mail:
[email protected]
Pracovní doba: 7:30–16:30
Dokumenty
Cookies
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.
Sufan.cz
Cookies
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.